YENİŞEHİR BELEDİYESİ AHMET YEŞİL ÇOCUK RESİM YARIŞMASI

Yenişehir Belediyesi, kültür ve sanatı kent yaşamının en önemli bileşeni görerek “Kültür ve Sanatın Başkenti” vizyonunu ideali olarak benimsemiştir. Bu kapsamda kültür ve sanat projelerini toplumun çeşitli kesimlerine yönelik uygulamaya koymuştur. Bu projelerden biri de çocuklara yönelik olarak bu sene 22.sini gerçekleştireceğimiz “Ahmet Yeşil Çocuk Resim Yarışması”dır. Ahmet Yeşil, kentimizin yetiştirdiği dünyaca ünlü bir sanatçımızdır. Onun adına gerçekleştirilen bu yarışmanın amacı, çocuklarımızı sanata teşvik etmek, onlara kültür ve sanatı birer deneyim alanı olarak görmenin önemini vurgulamaktır. Bu yarışma ortamı, öncelikle birlikte üretme ortamı olup kent içinde bir bellek oluşturması açısından oldukça değerlidir. Bu amaçla yarışmanın kapsamını genişleterek sosyal belediyeciliğin bir gereği olan sanatın toplumsal yapı üzerinde yaygınlaştırılması, başta dezavantajlı çocuklar olmak üzere tüm çocukların bu sürece dahil edilmesini sağlamak amaçlanmaktadır.