Yenişehir’in Bütçesi 188 Milyon 641 Bin Lira

• Yenişehir’in Bütçesi 188 Milyon 641 Bin Lira

-Yenişehir Belediyesi'nin 2020 yılı tahmini bütçesi 188 milyon 641 bin lira olarak belirlendi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Gelirlerin azaldığı, giderlerin arttığı bir süreci yaşıyoruz" dedi.

Yenişehir Belediye Meclisi, belediyenin 2020 yılı tahmini bütçesini oybirliğiyle onayladı. Mecliste onaylanan tahmini bütçeye göre belediye 2020 yılında 140 milyon lira gelir elde edecek, 188 milyon 641 bin lira harcama yapacak.

Yenişehir Belediye Meclisi, ekim ayının son oturumunda komisyonlardan gelen 2020 yılı tahmini bütçe raporlarını görüştü ve tahmini bütçeyi oybirliğiyle onayladı.

Buna göre Yenişehir Belediyesi'nin 2020 yılı için tahmini gelir bütçesi 140 milyon lira olarak belirlendi. Bu rakamın 43 milyon 893 bin lirası vergi gelirlerinden, 13 milyon 106  bin lirası teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinden, 10 milyon 17 bin lirası sermaye gelirlerinden, 72 milyon 622 bin lirası diğer gelir kalemlerinden elde edilecek.

Yenişehir Belediyesi'nin 2020 yılı için tahmini gider bütçesi 188 milyon 641 bin lira olarak belirlendi. Tahmini gider bütçesinde en büyük payı 69 milyon lirayla personel giderleri ve sosyal güvenlik primi giderleri alıyor. Tahmini bütçede 2020 yılında mal ve hizmet alımları için 69 milyon lira, çevre koruma hizmetleri için 9 milyon lira, toplum refahı hizmetleri için 3 milyon lira, sağlık hizmetleri için 10 milyon lira harcanması öngörülüyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tahmini gelir bütçesinin 140 milyon lira, tahmini gider bütçesinin 188 milyon lira olarak belirlenmesiyle 48 milyon liralık finansman ihtiyacının doğduğuna dikkat çekti ve finansman ihtiyacının ekonomik sınıflandırma tablosundaki kaynaklar karşılık gösterilerek bütçe denkliğinin sağlandığını söyledi.

Abdullah Özyiğit, "Gelirlerin azaldığı, giderlerin arttığı bir süreci yaşıyoruz. Bu yıl için belirlenen gelir hedeflerinin gerisinde kalındı. Yaptığımız tahmini bütçede 2020 yılının da eksi ile kapatılacağı öngörüldü. Elbette bunlar tahmini bütçeler. Yapacağımız çalışmalarla açığı en aza indireceğiz ya da hiç açık oluşturmamaya çalışacağız. Şu anki tabloya bakarak bu tahmini bütçe oluşturuldu" dedi.

‘YENİŞEHİR’DE HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ PARA NEDENİYLE KURS KAPISINDAN GERİ ÇEVRİLMEYECEK’

Yenişehir Belediye Meclisi toplantısında, belediyeye ait spor tesisleri ile kültür sanat tesislerinin günlük kullanım bedelleri ile belediye bünyesinde verilen spor ve sanat kurslarının kişi başı bedelleri de yeniden belirlendi.

Spor tesisleri ile kültür sanat tesislerinin belediyeye ek yük getirmeden işletilmesini hedeflerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, "Fiyat düzenlemelerini yaparken yoksul vatandaşlarımızın durumunu göz ardı etmedik. Dar gelirli bir vatandaşımızın çocuğu satranç oynamak istiyorsa ona kapıları kapatmayacağız. Aksine sonuna kadar açacağız. Yenişehir'de hiçbir çocuğumuz, hiçbir gencimiz para nedeniyle kurs kapılarından geri çevrilmeyecek. Geçen yıl belediyemizin sanat kurslarına 325 çocuk ve genç başvurmuştu. Bu yıl 1700 başvuru aldık. Temel hedefimiz 1+1+1. Yani her çocuğumuzun bir sanat dalıyla, bir spor dalıyla uğraşmasını ve bir yabancı dil bilmesini sağlayacak ortamı yaratmak" diye konuştu.