Yenişehir’de üretici kadınlar birlikte güçleniyor

• Yenişehir’de üretici kadınlar birlikte güçleniyor
2021-03-09

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ‘Üreten Kadınlar Birlikte Güçlü’ sloganıyla düzenlediği etkinlik kadın üreticileri bir araya getirdi. 12 Mart Cuma gününe kadar sürecek etkinlikte üretici kadınlar hediyelik eşya, el sanatları, takı tasarım, el yapımı ve organik ürün stantlarında Mersinlilerle buluşuyor. Etkinlik alanına gelenler fotoğraf sanatçısı Sevtap İnal’ın fotoğraf sergisini gezme olanağı da buluyor.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit etkinliğin ilk gününde kadın üreticileri yalnız bırakmadı.

Hayatın her alanında kadın üreticilerin yanında olan Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ‘Üreten Kadınlar Birlikte Güçlü’ sloganıyla etkinlik düzenliyor. Forum AVM’nin güneyinde yer alan meydanda düzenlenen etkinlikte 120 stant yer alıyor.  Etkinlikte ayrıca Mersin Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap İnal da uluslararası alanda ödül alan 20 fotoğrafının yer aldığı sergiyi ziyaretçilerin beğenisine sundu. Kadın üreticilerin stantlarını tek tek gezen ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kadınların eşit, özgür ve aydınlık yarınlarda yer alması için mücadele edeceklerini söyledi.

Kadınlar üretiyor özgüvenleri artıyor

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi’nin etkinlikleri sayesinde Mersinlilerle buluşan, ürünlerini tanıtma ve satma olanağı yakalayan üretici kadınlar uygulamadan memnun.

Tasarımını ve üretimini yaptığı bir birinden farklı bez bebek figürlerinin satışını yapan Meral Kaya, Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi’nin her fırsatta kadın üreticilerinin yanında olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Daha önce hiçbir işte çalışmadığını ve pandemi dolayısıyla ekonomik anlamda zor günler geçirdiklerini anlatan Meral Kaya, kendi imkânları ile öğrendiği oyuncak sanatından elde ettiği gelirle ekonomik olarak rahatladığını ifade etti. Kaya, “Daha önce 14 Şubat’ta da stant açmıştık. Burada satışlarımız çok güzeldi, bütün ürünlerimi satmıştım. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Hanım bizlerle ilgileniyor ve bizler için çabalıyorlar onlara teşekkür ediyorum,  onların sayesinde bizlere de özgüven geldi.  Üniversitede okuyan çocuklarıma para gönderme sıkıntım kalmadı, kredi kartımı kendim ödeye biliyorum artık. Bu benim için güzel bir mutluluk” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi’nin böyle bir etkinlik düzenlemesinden memnun kaldıklarını belirten takı tasarımcısı Nurcan Demirkol da , “El sanatlarımızı sergileme fırsatı verilmesi çok güzel bir duygu. Yenişehir Belediyesine bizlere böyle bir imkân tanıdığı için teşekkür ediyorum. Bizlere değer verilmesi daha çok mutlu ediyor. Daha önce yaptığım ürünleri satamıyordum Yenişehir Belediyesi’nin sunduğu imkânla satışını yapıyorum, ekonomik anlamda güçlenmeye başladım. Mutfak masraflarımı azda olsa karşılayabiliyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin Yenişehir Belediyesi ile Yenişehir Kent Konseyi’nin düzenlediği etkinlik 12 Mart Cuma akşamına kadar sürecek.