Yenişehir’de kadınlara ücretsiz sağlık taraması

• Yenişehir’de kadınlara ücretsiz sağlık taraması
2021-03-05

Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Yaşam Gönüllüleri ve Özel Akademi Hastanesi işbirliği ile sosyal güvencesi olmayan 50 kadına ücretsiz meme kanseri taraması yapıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ilçedeki 40 yaş üstü 50 kadına, ücretsiz sağlık taraması yapıldı. Yenişehir Belediyesi Muhtarlık Müdürlüğü ve mahalle muhtarlarının tespit ettiği ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan 50 kadın, Özel Akademi Hastanesi’nde 10 kişilik gruplar halinde sağlık taramasından geçti.  Ücretsiz sağlık taramasından memnun kalan kadınlar Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğt’e, Yenişehir Yaşam Gönüllülerine ve taramanın yapıldığı Akademi Hastanesi yetkililerine teşekkür ettiler.

Yenişehir Yaşam Gönüllüleri Başkanı Yasemin Öztürk,  geçtiğimiz yılda imkânı olmayan 40 kadına ulaşarak taramalarını yaptırdıklarını,  iki kadında kitle tespit edildiğini ve tedavilerinin yapıldığını söyledi.  Öztürk, “Biz, Yenişehir Yaşam Gönüllüleri olarak Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in destekleriyle Akademi Hastanesi ve Lions grupları ile iki yıldır bu çalışmayı sürdürüyoruz. Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle göğüs kanserinin önemini vurgulamak ve imkânı olamayan kadınlara göğüs kanseri taraması yaptırıyoruz. Geçen yıl 40 kadınımıza ulaştık bu yıl 50 kadına ulaştık.  Geçen yıl iki kadın arkadaşımızda kitleler ortaya çıkmıştı bunların erken tedavisine başlandı ve tedavileri Akademi Hastanesi tarafından da karşılandı” dedi.

“Katkı sunduğumuz için mutluyuz”

Yenişehir Belediyesi Muhtarlar Müdürlüğü ve mahalle muhtarları aracılığı ile kadınlara ulaştıklarını anlatan Öztürk,  “İmkânları olamayan 40 yaş üstü kadınlarımızı taramaya getiriyoruz ve tedavilerinde ufakta olsa bir katkı sunduğumuz için seviniyoruz. Kadınların sağlık yönünden böyle taramalardan haberleri olmuyor, 40 yaş üstünde ve belirli aralıklarda bu taramaları yaptırmaları gerekiyor” diye konuştu. Sağlık taramasından geçen Nilgün Soydan ise, “Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Yaşam Gönüllüleri, Akademi Hastanesi’nde bizler için mamografi taraması yaptırdıkları için teşekkür ediyorum. Daha önce böyle bir tarama olmamıştım bu çalışmada emeği geçenlere arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yenişehir Yaşam Gönüllüleri ayrıca daha önce kuaföre gidememiş 50 yaş üstü kadınları da tespit ederek, cilt ve saç bakımlarını yaptırdı. Yenişehir Yaşam Gönüllüleri Başkanı Yasemin Öztürk, sosyal sorumluk projelerine devam edeceklerini ifade etti.