Yenişehir’de çöpler temiz çevre için kaynak oluşturacak

• Yenişehir’de çöpler temiz çevre için kaynak oluşturacak
2021-03-05

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, site yöneticileri ve apartman görevlileri ile bir araya gelerek, Sıfır Atık Projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Katılımcıların görüş ve önerilerini de dinleyen Başkan Özyiğit, “Sıfır Atık Projesi ile Yenişehirimiz için attığımız bu adım inanıyorum ki gelecekte büyük bir eşik sayılacak.” dedi.

Mersin Yenişehir Belediyesinin başlattığı Sıfır Atık Projesi ile kâğıt, cam, plastik ve metal gibi atıklar tiplerine göre yerinde ayrıştırılacak. Daha sonra bu atıklar Yenişehir Belediyesi tarafından evlerden alınarak, geri dönüşümleri sağlanacak. Ve bu atıklardan elde edilen gelir kartlar aracılığıyla projeye dahil olan vatandaşlara dağıtılacak. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kim ne kadar atık verdiyse o atıklardan üretilen üretimden payını alacak.” dedi.

“Her birimize önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor

Sıfır Atık Projesi ile çöplerin doğayı kirletmesini engelleyeceklerini ifade eden Başkan Özyiğit, “Dünya sürekli olarak yapılaşmaya, betonlaşmaya ve sanayileşmeye devam ediyor. Oluşan yüksek karbondioksit salınımı nedeniyle engelleyici tedbirler almamız gerekiyor. Ekoloji ilkemiz kapsamında çevre ve doğa dostu birçok projeyi hayata geçirdik. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Sıfır Atık Projesi ile Yenişehir’de geri dönüşüm konusunda yeni bir sayfa açıyoruz.   Yenişehir’de çöplerin artık doğayı kirletmesini engelleyip, aksine temiz bir çevre oluşturmak için bize kaynak sağlamasına yönelik bir işbirliği ve yol arkadaşlığı yapmak üzere bir aradayız. Daha yaşanılabilir, temiz ve kaynaklarını verimli kullanan bir Yenişehir için hazırladığımız Sıfır Atık Projesi geleceğimizi yakından ilgilendiriyor. Söz konusu doğamız ve temiz çevre olduğunda her birimize önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Biz de Yenişehir’de bir pilot mahalle ile başlayalım dedik. Şuanda Fuat Morel Mahallemizde ekiplerimiz, siz site yöneticileri ile müstakil konutlarda ikamet eden hane sahipleri ve apartman görevlileriyle yüz yüze görüşmeler yaparak bilgilendirme çalışmalarında bulunuyorlar. Biz de burada sizin görüş ve önerilerinizi dinlemek istedik.” Diye konuştu.

“Doğayı kirletmeyen bir Yenişehir’i oluşturacağız”

Yenişehir’de karbon salınımını yüzde 40 oranında düşüreceklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “Şuanda ambalaj atığı toplama ve ayrıştırma tesisi için çalışmalarımız devam ediyoruz. Buradan bir ekonomi elde edeceğiz ve bu ekonomi ile yine Yenişehirlilere bir kart aracılığıyla bir bakiye yüklemesi yapılacak. Kim ne kadar atık verdiyse o atıklardan üretilen üretimden payını alacak.  Ben inanıyorum ki biz el ele verdiğimizde birçok sorunun ortaya çıkmasını engelleyebiliriz. Biz, gelecek nesiller için Yenişehir’de karbon salınımı yüzde 40 oranında düşüreceğiz. Doğayı kirletmeyen bir Yenişehir’i oluşturacağız.” İfadelerini kullandı.