Yenişehir İle Lefkoşa İşbirliği Yapacak

• Yenişehir İle Lefkoşa İşbirliği Yapacak

Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit ile Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Harmancı protokol imzaladı

-Yenişehir Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Türk Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İki belediye, çocuk haklarından spora, kentsel tasarımdan hayvan haklarına kadar birçok alanda ortak projeler yapmayı hedefliyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Mersin arasındaki ilişkileri en üst düzeye çıkarmak amacıyla çeşitli girişimlerde bulunan Yenişehir Belediyesi, bu doğrultuda bir adım daha attı. Yenişehir Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Türk Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolün imza töreni Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yapıldı. Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit tarafından imzalanan protokolde, Lefkoşa Türk Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi arasındaki dostluk ve dayanışmanın güçlendirilmesi hedefine vurgu yapıldı.

Protokolde, “Bu protokol ile kültür, sanat, sosyal belediyecilik, toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk hakları, engelli hakları, sağlık, eğitim, spor, uluslararası ilişkiler ve tanıtım, kentsel tasarım, hayvan hakları ve diğer ilgili alanlarda karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmak ve ortak etkinlikler düzenleyerek belirlenecek konularda uzman gruplarla ortak çalışma yapmak hedeflenmiştir” ifadeleri yer aldı.

Protokol imza töreninin ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve belediye meclisi üyeleri, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile birlikte belediyenin birimlerini gezdi, çalışanlarla sohbet etti.