Yenişehir Belediyesinin 5 gün sürecek 8 Mart etkinlikleri başlıyor

• Yenişehir Belediyesinin 5 gün sürecek 8 Mart etkinlikleri başlıyor
2024-03-05

Mersin Yenişehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü 5 gün sürecek etkinliklerle kutlayacak. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde tiyatro oyunları, sergiler,  müzik dinletileri ve söyleşiler gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  tüm vatandaşları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine davet etti.

Mersin Yenişehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında kadın sanatçıların, kadın aktivistlerin ve derneklerin emeği ve katılımıyla bir dizi etkinlik programı hazırladı. Etkinlikler Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak.

Yenişehir’deki Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri 5 Mart Salı günü saat 14.00’te Avukat Vildan Yirmibeşoğlu’nun söyleşisiyle başlayacak. Saat 17.00’de Av. Arzu Günay, Av. Aslı Apçin ile sosyolog İlkem Aslan ve sosyolog Emre Caymaz “Türkiye’de kadın olmak” başlıklı söyleşi gerçekleştirecek. 6 Mart Çarşamba günü ressam Serap Aygenli’nin “Figüratif Sanatta Dişil Yansımalar” başlıklı sergisi,  seramik öğretmeni Enis Tukaç’ın “Yenişehir’de Seramik Kadınlar” sergisi, resim öğretmeni Nalan Yılmaz’ın “Kadının Gücü” sergisi, seramik sanatçısı Gülden Arkış’ın “Gradiva Yürüyen Kadınlar” sergisi açılacak. 8 Mart Cuma günü "Gayr-ı Meskun Mahaller" adlı güncel sanat sergisi Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisinde saat 18.00'de açılacak.

7 Mart Perşembe günü Yenişehir Kadın Tiyatro Topluluğu “Masal Dedikleri” adlı tiyatro gösterisini saat 20.00’de sahneleyecek. 8 Mart Cuma günü ise Türk Anneler Derneği Yenişehir Şubesinin kız öğrenciler yararına düzenlediği kermes, 13.00 ile 18.00 saatleri arasında yapılacak. Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği kadın şair ve yazarlar söyleşi ve imza günü etkinliği de 13.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Cansu-Nejat Daloğlu gitar ve flüt resitali 13.00 ile 14.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Sosyolog İlkem Aslan, saat 14.30’da “Flört Şiddeti” konulu bir panel verecek. Saat 20.00’de “Yaralarım Aşktandır” adlı tiyatro gösterisi sahnelenecek. Saat 21.30’da ise düzenlenecek etkinlikte “Salıncak” adlı kısa film gösterilecek ve sinema sanatçısı Nazan Kesal ile söyleşi yapılacak.