Yenişehir Belediyesinden ‘pandemi sürecinde eğitim’ raporu

• Yenişehir Belediyesinden ‘pandemi sürecinde eğitim’ raporu
2020-08-12

Yenişehir Belediyesi, pandemi sürecinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devam etmesi durumunda öğrencilerin ve eğitimcilerin sağlığının korunması amacıyla yeni bir çalışma başlattı. Eğitim sendikaları ve öğrenci velilerinden görüş alan Yenişehir Belediyesi, bu görüşler ışığında rapor hazırlayacak.

Yenişehir’de eğitim gören 60 bin öğrencinin, binlerce eğitimcinin ve okul personellerinin yeni tip korona virüsü COVİD-19’dan olumsuz etkilenmemesi için Yenişehir Belediyesi harekete geçti. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası(Eğitim-İş) Mersin Şubesi ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)Mersin Şubesinden görüş alan Yenişehir Belediyesi hazırlayacağı raporu Yenişehir Kaymakamlığına, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Mersin İl Pandemi Koordinasyon Kuruluna sunacak.  Yenişehir Belediyesi ayrıca öğrenci velileriyle de görüşecek ve raporda velilerin taleplerine yer verecek.

Toplantıya Başkan Abdullah Özyiğit de katıldı

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Akademi’de, Eğitim-Sen Mersin Şubesi ile yapılan toplantıya katıldı. Toplantıda Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Sümbül ve şube icra kurulu üyeleri ile Yenişehir Belediyesi Akademi Koordinatörü Raif Çakmak da yer aldı.

“Yenişehir’de günlük olarak çok büyük bir insan sirkülasyonu olacak”

Çocukların ve halkın sağlığını korumak amacıyla büyük bir mücadele vereceklerini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Okulların açılması durumunda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okullarda çalışan tüm hemşehrilerimizin sağlığını korumak için Yenişehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Eğitim ve sağlık bizim için çok önemli ancak sağlık özellikle bu süreçte her şeyden önce geliyor. Öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmalarını elbette istemiyoruz ancak korona virüsünün de kontrol altına alınması gerekiyor. Eğitim sendikalarıyla görüş alışverişinde bulunduk, kendilerine de teşekkür ediyoruz. Velilerimizle de görüşeceğiz ve bir rapor hazırlayacağız. Amacımız çocuklarımızın ve halkımızın sağlığını korumak. Yenişehir sınırları içerisinde devlet ve özel olmak üzere onlarca eğitim kurumu ve iki üniversite var. Bu nedenle okullar açıldığında Yenişehir’de günlük olarak çok büyük bir insan sirkülasyonu olacak. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak büyük bir mücadeleyle üzerimize düşeni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül ise Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e yaptıkları çalışma için teşekkür ederek, “ Yenişehir Belediyesinin pandemi sürecindeki eğitim ile davetine katıldık. Kendilerine ‘pandemi sürecinde eğitim nasıl yapılmalı’ konusunda 4 sayfalık bir rapor sunduk. Yenişehir Belediyesinin bu çalışması bizim için memnuniyet vericidir.” dedi.