Yenişehir Belediyesinden ödüllü kompozisyon ve resim yarışması

• Yenişehir Belediyesinden ödüllü kompozisyon ve resim yarışması
2020-10-23

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Uluslararası Lions 118-U Yönetim Çevresi Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen ödüllü resim ve kompozisyon yarışması için başvurular başladı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çocukları yarışmaya katılmaya davet etti.

Kültür ve sanat kurslarıyla çocukları destekleyen ve çocukları sanata teşvik eden Yenişehir Belediyesi, 11-13 yaş aralığındaki çocukların katılabileceği resim yarışması ve görme engelli çocuklara yönelik kompozisyon yarışması düzenliyor. Yarışmalara başvurmak isteyen çocuklar için Yenişehir’deki tüm okullara başvuru formları dağıtıldı. Ayrıca veliler 0324 290 53 10 telefon numarasın arayarak, yarışma hakkında detaylı bilgi alabilecek ve çocukları için başvuru yapabilecek. Yarışmaların son başvuru tarihi ise 29 Ekim Perşembe günü.

Hizmet Yoluyla Barış resim yarışması

‘Hizmet Yoluyla Barış’ sloganıyla düzenlenen resim yarışmasında Yenişehir Belediyesi çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak. Yarışmaya katılan çocuklar barışın kendileri için ne anlama geldiğini resmedecek. Yarışma kapsamında dereceye giren çocuklara ödül verilecek. Birinci olan resim sahibine tablet bilgisayar, ikinciye bisiklet, üçüncüye ise kol saati verilecek. Mansiyon alan on resim sahipleri ise çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Resim yarışmasında uyulması gereken kurallar ise şu şekilde; “Tüm resimler 33x50 santimetreden küçük, 50x60 santimetreden büyük olmamalıdır. Resmin yapımında kurşun kalem, dolma kalem, mum boya, ispirto kalem, boya kalemleri kullanılabilir. Üç boyutlu eserler yarışmaya katılamaz. Tutkallı, şeritli, telli, zımbalı veya üzerinde belirleyici herhangi bir şey bulunan resimler kabul edilmez. Yapılan çalışma yapraklar halinde düzenlenip gönderilmemelidir ve kesinlikle katlanmamalıdır. Eserler kesinlikle şeffaf herhangi bir malzeme ile kaplanmamalı çerçevelenmemelidir. Tüm resimlerin yuvarlanarak 5 cm. veya 6 cm. çapındaki bir resim tüpüne konulabilecek şekil ve esneklikte olması gereklidir. Her öğrenci bir resim ile yarışmaya katılabilir ve her çalışma yalnızca bir öğrencinin kendi orijinal çalışması olmalıdır. Bilgisayar yapımı, fotoğraf ve kopyalama yoluyla elde edilmiş olmamalıdır. Resim çalışması hiç bir dilden harf ve rakam içermemelidir. Resim sahibinin adı resmin arkasına yazılabilir. Yarışmaya gönderilen resimler özgün olmalı ve herhangi bir kaynaktan alınmamalıdır.”

‘İyilikte Birleşelim’ kompozisyon yarışması

‘İyilikte Birleşelim’ konulu kompozisyon yarışmasına ise sadece 11-13 yaş aralığındaki görme engelli çocuklar başvurabilecek. Yarışmada görme engelli çocuklar, fikirleriyle iyiliğin yolunu aydınlatacak. Kompozisyon yarışmasında; birinciye tablet bilgisayar, ikinciye bluetooth hoparlör, üçüncüye ise bluetooth kulaklık verilecek.

Kompozisyon yarışmasının uygulanması ve kuralları ise şu şekilde; “Yarışmaya 11,12 ve 13 yaşındaki görme engelli çocuklar katılabilir. Yazılar, yaratıcılık, doğru Türkçe, imla kurallarına uygunluk kriterlerine göre değerlendirilecektir. Yazılar 500 kelimeden daha uzun olmamalıdır. Yazılarda tanıtıcı herhangi bir işaret, imza, resim vs. bulunmayacaktır. Sağ üst köşede öğrencinin 10 karakteri geçmeyen rumuzu bulunacaktır. Her yazı, yarışmaya katılan öğrencinin orijinal çalışması olmalı, bilgisayar ve kopyalama gibi yollarla elde edilmemiş olmalıdır. Yarışmaya gönderilen yazılar daha önce hiçbir yede basılmamış olmalıdır. Mersin Yenişehir Belediyesi ile birlikte düzenlenen Uluslararası Lions Kompozisyon yarışmasına katılan öğrenciler, Belediyenin ve Lions’un isimlerinin ve yazılarının tanıtım ve yayın amaçlı kullanmasına izin vermiş kabul edilir. Kompozisyonların adrese son teslim tarihi:29 Ekim 2020 Perşembe günü. Kompozisyonların teslim edileceği adres: Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi.”