Yenişehir Belediyesi vatandaşa 150 ton soğan dağıttı

• Yenişehir Belediyesi vatandaşa 150 ton soğan dağıttı
2021-02-19

Mersin Yenişehir Belediyesi, hayırsever bir iş insanı tarafından belediyeye bağışlanan 150 ton soğanı tüm mahallelerde vatandaşlara dağıttı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’de dayanışma ağının büyüyerek, devam ettiğini söyledi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, yeni tip korona virüs (Covid-19) sürecinin yarattığı ekonomik olumsuzluklara karşı özellikle dar gelirli ailelere destek vermeye devam ediyor. Yenişehir Belediyesinin oluşturduğu dayanışma ağına hayırsever vatandaşlar da katkıda bulunuyor.

Son olarak bir iş insanı Yenişehir Belediyesine 150 ton soğan bağışında bulundu. Yenişehir Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından depodan alınan soğanlar ayıklanarak paketlendi. 10 ve 15’er kilogramlık olarak paketlenen soğanlar ekipler tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar başta olmak üzere tüm mahallelerde dağıttı.

Özyiğit “Bu dayanışmayı devam ettirmek istiyoruz.”

Bu zor günlerde vatandaşa ufak da olsa bir destekte bulunduklarını ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Halkımızla dayanışma içerisinde olmak adına büyük bir çaba içerisindeyiz. Hayırsever bir iş insanı Belediyemize 200 tona yakın bir soğan bağışladı. Bu soğanları halkımızla buluşturmak adına ekiplerimiz şuanda soğanı burada paketliyor ve bu soğanları mahallelerde dağıtıyor. Niğde’den patates siparişi verdik, önümüzdeki günlerde patatesler de gelecek. Bir çuval soğan ve bir çuval patates dağıtmış olacağız. Bu zor günlerde ufak da olsa bir destekte bulunmuş olacağız. Yenişehir Belediyesi olarak pandemi döneminde vatandaşlarımıza 20-25 bin civarında gıda ve kahvaltılık paketi ulaştırdık. Bu dayanışmayı devam ettirmek istiyoruz. Kentimizde yaşayan hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta olmasına gönlümüz razı gelemez. Hayırseverlerimiz de desteğini alacağız, var olandan olmayana aktarmada da aracılık edeceğiz.” dedi.