Yenişehir Belediyesi petshop işletmecilerini bilgilendirdi

• Yenişehir Belediyesi petshop işletmecilerini bilgilendirdi
2021-12-30

Yenişehir Belediyesi petshop işletmecilerini bilgilendirdi

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki petshoplarda denetim yaptı. Zabıta ekipleri petshop işletmecilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili genelgesi hakkında bilgilendirdi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının son genelgesi uyarınca ilçe genelindeki petshopları denetledi ve işletme sahiplerine bilgi verdi. Ekipler ülkemize getirilmesi, satışı, takası, hediye edilmesi, sahiplendirilmesi, sahiplenilmesi, barındırılması, sergilenmesi ve beslenmesi tehlike arz eden Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japonese Tosa, Amerikan Staffordshire Terrier ve Amerikan Bully köpek ırkları hakkında işletme sahiplerini uyardı. Ekipler, adı geçen köpek ırklarını ellerinde bulunduran kişilerin, köpekleri kolluk kuvvetleri ve belediye ekiplerine teslim ederek hayvan bakım evine gönderilmesini sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlattı.

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimler sırasında petshop işletmelerinde satışı ya da sergilemesi yapılan hayvanların hijyen, havalandırma ve beslenme şartlarının yerine getirilip getirilmediğini de denetledi. Ekipler aynı zamanda kedi, köpek mamalarının son kullanma tarihlerini de kontrol etti.