Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi

• Yenişehir Belediyesi personeline KVKK eğitimi
2021-02-15

Mersin Yenişehir Belediyesi, belediye birim müdürlerine ve çalışanlarına Kişisel Verilerin Koruması Kanunu(KVKK) hakkında farkındalık ve temel eğitimi semineri verdi. Alanında uzman hukuk ve teknik danışmanlar tarafından verilen eğitimler ve oluşturduğu altyapı ile Yenişehir Belediyesi,  vatandaşların kişisel verilerinin güvenliğini en üst seviyeye çıkarıyor.

Kamu kurumlarının KVKK çerçevesinde kişisel veri envanterini çıkartması ve VERBİS kayıt sistemine kayıt olması gerekiyor.  Yenişehir Belediyesi, bu kapsamda bir yandan teknolojik altyapısını güçlendirirken bir yandan da personel eğitimlerine başladı.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu alanında uzman avukat Yunus Toman, belediye birim müdürlerine ve personeline KVKK ve ilgili mevzuat hakkında bilgi verdi. Eğitimler sayesinde Yenişehir Belediyesi personeli kişisel verinin korunmasının önemini ve hukuki konuların detaylarını öğrendi. Çalışmalar kapsamında Yenişehir Belediyesi kişisel verilerin korunması konusunda idari ve teknik tedbirlerini yeniden ele alarak en üst düzeye çıkaracak ve mevzuata göre güncelleyecek. Belediye personeli de kişisel verilerin korunması konusunda daha yetkin hale gelecek.  Çalışmalar tamamlandığında Yenişehir Belediyesi KVKK konusunda tam uyumlu işleyen belediyelerden biri olacak.