Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet ve İnovasyon Merkezi kuruyor

• Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet Merkezi kuruyor
2020-11-06

Mersin Yenişehir Belediyesi, üniversite ve araştırma merkezleri ile iş birliği yaparak nitelikli, sürdürülebilir ve standardizasyonu oluşturulmuş ürünler elde edebilmek ve mevcut ürünlerin niteliğini arttırarak, kalite standardizasyonu geliştirilmiş ürünler haline dönüştürülmesini sağlamak amacıyla Tedarik Zinciri Yönetimi ve Mükemmeliyet Merkezi kuracak.

Yenişehir Belediye Meclisi 2020 yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının İkinci Birleşimi, Belediye Başkan Vekili Hasan Özcan başkanlığında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde korona virüs tedbirleri alınarak gerçekleştirildi. Yoklama ve açılış ile başlayan meclis toplantısında bir önceki birleşimin tutanak özetleri okundu. Komisyonlardan gelen 5 madde oy birliğiyle kabul edildi.

Üretimden tüketime tüm süreçler kontrol edilecek

Meclis’te "Yenişehir Belediyesi Tedarik Zinciri Yönetimi Mükemmeliyet Merkezi" ile ilgili teklife ait Plan Bütçe Komisyonu, Sosyal Yardım ve Hizmetler Komisyonu ile Gıda Tarım ve Sağlık Komisyonu ortak raporu görüşüldü. Rapor oy birliğiyle kabul edildi. Tedarik Zinciri Yönetimi Mükemmeliyet Merkezi Projesi kapsamında nitelikli tohum ve fide üretimi yapılması amacıyla Nüve Üretim Çiftliği kurulacak. Üretilen tohum ve fideler daha sonra üreticilere dağıtılacak. Ayrıca kurutma-soğutma tesisi ile paketleme ve depolama tesisinden oluşacak Üretim Sonrası Alan ve ürünlerin tüketiciye ulaşması sürecinin yönetileceğini Teknolojik Pazarlama Alanı da oluşturulacak.

Üreticilerle işbirliği yapılacak

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in kuruluşuna öncülük ettiği Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında üreticilerle işbirliğine gidilecek. Üretilen ürünler hijyenik koşullarda paketlenerek, vatandaşlara ulaştırılacak. Geçmiş dönemlerde Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanlığı yapan ve kooperatifçilik konusunda başarılı işlere imza atan Başkan Özyiğit, tarımsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerde bulanmak, bölgedeki üreticiler ile birlikte üretim, temin ve tüketim amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.