Yenişehir Belediyesi Mozaik Korosu Büyüledi

• Yenişehir Belediyesi Mozaik Korosu Büyüledi

Yenişehir Belediyesi Mozaik Korosunun, Renklerin ve Seslerin Mozaiği ismiyle verdiği ilk konserine Yenişehir halkı yoğun ilgi gösterdi. Konserde Anadolu'nun değişik yörelerine ait aşkları, acıları ve efsaneleri konu alan ezgiler farklı dillerde seslendirildi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonunda düzenlenen ve Türkçe, Azerice, Kürtçe, Çerkezce, Lazca, Arapça ve Zazaca türkülerin seslendirildiği konsere Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katıldı. Konserin açılışında yaptığı konuşmada Başkan Özyiğit'in " Bir bina eksik yaparım ama Yenişehir'de kültürün, sanatın ve sporun gelişmesine engel olmam, daima  destekleyeceğim." sözleri izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Özyiğit, " Birlikte yaşama kültürünü daima destekleyeceğiz"

Yenişehir'in kültürün ve sanatın önemli bir merkezi haline gelmesini sağlayacaklarını belirten Başkan Abdullah Özyiğit," Yenişehir farklı kültürlerin merkezidir, bu topraklarda geçmişte hangi diller konuşulduysa, hangi türküler söylendiyse ve hangi ağıtlar yakıldıysa bizler onları yaşatacağız. Bu zenginliği paylaşarak çoğaltacağız, birlikte yaşama kültürünü destekleyeceğiz."ifadelerini kullandı.

" Farklılıkların güzelliği Yenişehir’den yayılacak"

Yenişehir Belediyesi Mozaik Korusunun, ilk konseri olduğunu belirten Özyiğit," Bu gece ilk konserini düzenleyen Mozaik Korusu inanıyorum ki ileride tüm Türkiye'de konserler verecektir. Tüm renkleriyle koromuz farklılıklarımızın güzelliğini bir de Yenişehir'den tüm Türkiye'ye gösterecektir." dedi.

Birim "Başkan Özyiğit bizi heyecanla destekledi"

Yenişehir Belediyesi Mozaik Korusunun Kurucusu ve Koordinatörü Necmi Birim ise konuşmasında" Medeniyetler konseri olarak da adlandırabileceğimiz Mozaik Korusunu kurma fikrini Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit'e ilettiğimizde heyecanla destek vereceğini söyledi ve biz koroyu oluşturmaya başladık. Sayın başkanımıza şükranlarımızı iletiyoruz."

Konuşmalardan sonra başlayan konserde Anadolu'nun her yöresine ait aşkları,  acıları, mutlulukları ve efsaneleri anlatan ezgiler saz üstadları ve koristler tarafından seslendirildi.

Hasan Ekinci’ninkoro şefliğini yaptığı konserde Filiz Şatıroğlu, dedesi Büyük Ozan Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümsüz eseri 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirdi. Konser Yenişehirlilerden tam not aldı.