Yenişehir Belediyesi Kültür Kompleksinin temeli atıldı

• Yenişehir Belediyesi Kültür Kompleksinin temeli atıldı
2021-02-23

Mersin Yenişehir Belediyesi,  Menteş Mahallesinde ders çalışma alanlarının da yer alacağı kütüphane ve taziyeevinden oluşacak Kültür Kompleksinin temelini attı. Törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Seçilmeden önce halkımıza bu sözleri verdik. Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Mersin Yenişehir Belediyesi hayırsever vatandaşların desteği ile kente yeni hizmetler kazandırmaya devam ediyor. Menteş Mahallesi'nde sosyal, kültürel ve eğitim alanında önemli bir boşluğu dolduracak olan Kültür Kompleksinin temeli atıldı. Kerimoğlu İnşaat’ın bağışları ile 600 metrekarelik alana inşa edilecek olan Yenişehir Kültür Kompleksi, 3 ay sonra hizmete açılacak. İçerisinde öğrencilerin ders çalışabileceği kütüphane ve mahalle halkının kullanabileceği taziye evinin de yer alacağı komplekste aynı zamanda sosyal mekânlarda yer alacak.

Yenişehir Belediyesi Kültür Kompleksi temel atma törenine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve projenin bağışçısı Kerimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özdemir’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Öztürk, Yenişehir, Toroslar, Mezitli ve büyükşehir belediye meclis üyeleri, Yenişehir belediye başkan yardımcıları ile belediye personelleri katıldı.

“Verdiğimiz sözü yerine getirdik”

Törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, içinde bulunduğumuz zor koşullara rağmen vatandaşların talep ve ihtiyaçlarına cevap verdiklerini belirterek, çalışmalarını bu yönde devam ettirdiklerini söyledi. Seçilmeden önce verdikleri sözü yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Özyiğit “İhtiyaç duyulan mahallelerimizde kütüphane ve kültürümüzün temellerini oluşturan ve büyük kentlere evrildiğimiz koşullarda bir miktar zayıflayan o ilişkileri yeniden kuracağımız, acıyı birlikte paylaşacağımız, zor günleri birlikte atlatacağımız taziyeevi gibi mekânları yapmak, bunları yaparken de insanımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimine önemli katkı sunacak kütüphane gibi bir eğitim merkezini işin içine katma noktasında bir davranışımız oldu. Seçilmeden önce halkımıza bu sözleri verdik, verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Başkan Özyiğit’ten balık pazarı ve rehabilitasyon merkezi müjdesi

Menteş Mahallesi’nde inşaatına başlanan kompleksten çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların yararlanabileceğini ifade eden Başkan Özyiğit,  “Burada aynı zamanda vatandaşlarımızın oturup vakit geçirebileceği, sosyal mekânlar ve dinlenme alanları da olacaktır. Bu merkezimiz, 686 metrekarelik parsel üzerine 600 metrelik inşaat sahasına sahip olacak. Bu kompleksin yapımında verdikleri bağıştan dolayı Kerimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özdemir’e buradan sizlerin huzurunda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanı sıra Yenişehir Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Özgür Emire’nin de çok emeği var ve ona da teşekkürü huzurlarınızda borç bilirim.  Bundan sonraki dönemde Eğriçam Mahallesinde balık pazarı ve yine Barbaros Mahallesinde yapacağımız eğitim ve rehabilitasyon merkezinin temel atma törenini de sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz aylarda temelini attığımız Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevinin büyük oranda tamamlandı ve önümüzdeki aylarda hizmete açacağız.” diye konuştu.

Başarır, “Bizim belediyelerimiz üretiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise “Bizim belediyelerimiz üretiyor. Hafta sonu İstanbul’daydık, orada nelerin yapıldığını gördük şimdi Yenişehir’deyiz kısa sürede nelerin yapıldığını gördük. Biz konuşmuyoruz artık halka daha fazla ne verebiliriz onu düşünüyoruz. Daha fazlasını yapacağız ki 2023’te iktidara gelelim” dedi.