Yenişehir Belediyesi Elazığ'a yardım için harekete geçti

• Yenişehir Belediyesi Elazığ'a yardım için harekete geçti

Yenişehir Belediyesi Elazığ’da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara acil yardımda bulunmak için Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında kriz masası kurdu. Yenişehir Belediyesi tarafından afet bölgesine gönderilecek ihtiyaç malzemeleri belirlenip hazırlanırken vatandaşlardan gelecek yardımların da koordinesi yapıldı.  Vatandaşların afet bölgesine ulaştırmak istediği temel ihtiyaç malzemelerini Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edebileceği bildirildi.

Yardım kampanyası başlatıldı

Yenişehir Belediyesi deprem bölgesinde afetten etkilenen vatandaşlara yardım etmek için harekete geçti. Destek için yardım kampanyası başlatan Yenişehir Belediyesi, depremzedeler için battaniye, çorap, kışlık giysi, uyku tulumu, bebek maması, bebek bezi, yağmurluk, sabun, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, evcil hayvan yemi ve gıda gibi temel ihtiyaç malzemeleri hazırlıyor. Toplanan ve Yenişehir Belediyesi tarafından tedarik edilen yardım malzemeleri Pazar ve Pazartesi günü akşam saat 20:00’de bölgedeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıkacak. O süreye kadar yardımda bulunmak isteyen vatandaşların yardım malzemelerini Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne getirmeleri gerekiyor.  Vatandaşlar 0324 290 53 10 destek numarasını arayarak Yenişehir Belediyesi yetkilileri ile irtibata geçebilir.

Başkan Özyiğit, “Depremin yaralarını hep birlikte saracağız”

Depremden etkilenen vatandaşlara yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Başkan Özyiğit, “Gelişmeleri takip ediyoruz. Felaketin yaralarını en kısa sürede sarmak ve oradaki vatandaşlarımıza yardımcı olmak için Yenişehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizle beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimiz tek yürek oradaki vatandaşlarımıza yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.