Yenişehir Belediyesi Dezavantajlı Grupları Tespit Edecek

• Yenişehir Belediyesi Dezavantajlı Grupları Tespit Edecek

Yenişehir Belediyesi, ilçedeki dezavantajlı grupları belirlemek ve öncelikli hizmet bekleyen vatandaşları tespit etmek amacıyla harekete geçti.  Belediye kendi bünyesinde kurduğu Sosyal Doku Tarama Grubu ile yerinde ve doğru hizmet için ilçe sakinlerinin kapısını çalacak.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ DIŞINA ÇIKIYOR

Yenişehir Belediyesi, sorunu kaynağında tespit ederek çözüme kavuşturacak.Klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkarak öncelik sırasına göre hizmet üretmeyi ve bu sayede kaynakların doğru kullanılmasını hedefleyen Yenişehir Belediyesi, yeni projeler üretmeye devam ediyor. Daha önce 5 yıllık stratejik planın hazırlanması sürecinde kentteki 32 mahallede toplantılar yapan ve vatandaşlara  “Belediyeniz neyi iyi yapıyor?”, “Neyi yapmasın?”,  “Daha başka neler yapabilir?”  sorularını soran Yenişehir Belediyesi, şimdi de vatandaşları evlerinde ziyaret ederek Yenişehir’in demografik yapısını ortaya koyacak ve sosyal belediyecilik hizmetlerini bu veriler ışığında geliştirecek.

YENİŞEHİR’İN DEMOGRAFİK YAPISI ORTAYA ÇIKARILACAK

Yenişehir Belediyesi, çoğunluğu psikolog, sosyal hizmetler uzmanı ve sosyologlardan oluşan 18 kişilik ‘Sosyal Doku Tarama Grubu’ oluşturdu.Yenişehir’deki tüm haneleri tek tek gezecek grup üyeleri, kentin demografik yapısını ve vatandaşların ihtiyaçlarını tespit edecek. Yapılacak çalışma ile birlikte dezavantajlı gruplar, engelli bireyler, kimsesizler, yaşlılar ve çocukların durumları analiz edilerek öncelikli olarak bu vatandaşların talepleri karşılanacak. Sosyal Doku Tarama Grubu’nda yer alan personellere daha verimli çalışabilmeleri için Yerel Yönetimler Uzmanı Derya Tüzen ve Prof. Dr. Ali Vural Cengiz tarafından ilk izlenim, stres kontrolü ve toplantı yöntemleri gibi çeşitli eğitimler verildi. Personellere ayrıca vatandaşlarla görüşmelerde yapacakları anketlerin içeriği ve anketlerin yorumlanması eğitimi de verildi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT “HEMŞEHRİLERİMİZE YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRECEĞİZ”

Sosyal Doku Tarama Grubu ile Yenişehirli vatandaşları tek tek ziyaret edeceklerini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin bize gelip taleplerini iletmesine gerek kalmadan biz onları evlerinde ziyaret edeceğiz. Bir yandan hemşehrilerimizin görüş ve önerilerini alırken diğer yandan ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Amacımız kentimizde yaşayan herkese dokunmak. Bu çalışma ile öncelikli hizmet bekleyen vatandaşlarımızı tespit edeceğiz ve ilk olarak onlara el uzatacağız. Bizim belediyecilik anlayışımız da bunu gerektirir.”Dedi.