Yenişehir Belediyesi çocuk tiyatrosunu evlere taşıyor

• Yenişehir Belediyesi çocuk tiyatrosunu evlere taşıyor
2021-01-28

Yenişehir Belediyesinden çocuklar için online tiyatro

Pandemiye rağmen kültür ve sanata alanında önemli çalışmalara imza atan Mersin Yenişehir Belediyesi, pandemi dolayısıyla aylardır evde olan çocukları tiyatro ile buluşturacak. Sağlıkları için evlerinden çıkmamaları gereken çocuklar, eğlenceli ve öğretici çocuk oyunlarını online platformlardan izleyebilecek. Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Çağlar Ekinci, Volkan Güneri ve Veli Polat proje kapsamında ilk olarak ‘Masal Gezginleri’ adlı oyunu sahneledi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, pandemi dolayısıyla aylardır evlerinde olan çocukların ara tatillerini daha eğlenceli geçirmesi için çocuk tiyatrosunu evlere taşıyor.

Kültür ve sanat alanında önemli çalışmalara imza atan Yenişehir Belediyesi, bu defa 4 ve 10 yaşındaki çocukları ekran başına davet ediyor. Yenişehir Şehir Tiyatroları oyuncuları Çağlar Ekinci, Volkan Güneri ve Veli Polat’ın sahneleyeceği ‘Masal Gezginleri’ oyunu Cumartesi günü saat 16.00’ da Yenişehir TV ve Yenişehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

Geleneksel Türk masallarının günümüze uyarlandığı ‘Masal Gezginleri’ oyununda Nasrettin Hoca ve Keloğlan masalları ile ekran başındaki çocuklar keyifli anlar geçirecek. Pandeminin çocuklar üzerindeki etkisini kültür ve sanat etkinlikleriyle azaltmayı hedefleyen Yenişehir Belediyesi, bu tür etkinlikleri ünümüzdeki günlerde de devam ettirecek.