Yenişehir Belediyesi Aşevi’nden evlere yemek servisi

• Yenişehir Belediyesi Aşevi’nden evlere yemek servisi
2020-11-20

Mersin Yenişehir Belediyesi,  Aşevi’nde hijyenik koşullarda pişirdiği yemekleri günde 600 vatandaşa ikram ederken, 65 yaş üstü, engelli, Covid-19 hastası ve Aşevi’ne gelip yemek alamayan vatandaşlar için de evlere yemek servisi hizmetine devam ediyor. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Aşevimize destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza, hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. 6 ilkemizden biri olan Dayanışma ilkemiz kapsamında el birliğiyle çalışacak ve zor günleri hep birlikte aşacağız.” dedi.

Geçici destekler yerine vatandaşların daima yanında olmayı ilke edinen Yenişehir Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamalarına devam ediyor. Yenişehir Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri hafta içi her gün Pirireis Mahallesi’ndeki Yenişehir Belediyesi Aşevi’nde pişirilen yemekleri talep eden vatandaşların evlerine götürüyor. İhtiyaç sahipleri diledikleri zaman Aşevi’ne giderek, kendileri de yemek alabiliyor.  Verilen hizmetle vatandaşların sofralarına ulaşan yemekler gıda mühendislerinin denetimlerinden geçiyor.

Yenişehir Belediyesi Aşevi’ne sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar da destek verirken, Aşevi’nin kapasitesi ihtiyaç doğrultusunda her geçen gün artıyor. Yenişehir Belediyesinin sıcak yemek ikramı vatandaşları da mutlu ediyor.

65 yaş üstü, engelli, Covid-19 hastaları ve Aşevi’ne gelip yemek alamayan vatandaşlar, 444 33 54 telefon numarasından Yenişehir Halk Masası’na ulaşarak eve yemek talebinde bulunabiliyor.