Yenişehir Belediyesi 20 ton narenciye dağıttı

• Yenişehir Belediyesi 20 ton narenciye dağıttı
2020-10-16

Mersin Yenişehir Belediyesi, korona virüs salgınıyla mücadele günlerinde vatandaşlara 20 ton vitamin ve şifa kaynağı narenciye dağıttı. Mersin’in lezzetli narenciyeleri hastalıklara karşı vatandaşların bağışıklık sistemini güçlendirecek.

Yenişehir Belediyesi vatandaşların C vitamini ihtiyacını karşılamak ve salgına karşı vücut dirençlerini arttırmak amacıyla ilçe genelinde narenciye dağıtımı yaptı. Ongun Tarım iş birliğiyle gerçekleşen narenciye dağıtımında Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekipleri farklı mahallelerde kapı kapı gezerek, 4’er kiloluk poşetler halinde hazırlanan 20 ton narenciyeyi halka ulaştırdı. Dağıtımı yapan ekipler özellikle çocuklara narenciyenin sağlık açısından yararlarını da anlattı.

Kendisi de bir sağlıkçı olan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, narenciyenin C vitamini deposu olduğunu ve kesinlikle sık sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer aldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:  “Vatandaşlarımızı korona virüs salgınından korumak için ilk günden itibaren Yenişehir Belediyesi olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz. Virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve riski en az seviyeye indirmek için önlemlerimizi aldık ve almaya devam ediyoruz. Şimdi de halkımıza narenciye dağıttık. Bilindiği gibi C vitamini insanın bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Narenciye de C vitamini deposu ve kesinlikle sık sık tüketmemiz gereken besinler arasında yer alıyor.  Sadece korona virüsüne karşı değil, tüm hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerekiyor. Çocuklarımız da okula başladı, onlara da destek olmak istedik. Narenciyelerin hemşehrilerimize şifa olmasını diliyorum. Ongun Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Ongun hanımefendiye de duyarlılığı ve destekleri için teşekkür ediyorum.”

Yenişehir Belediyesinin narenciye dağıtımı vatandaşları da mutlu etti. Yenişehir Belediyesi geçtiğimiz yıl 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali öncesinde çocukları aileleriyle birlikte festivale davet etmek, sağlıklı gelişimlerine katkı sunmak ve narenciye tüketimini benimsetmek amacıyla okullarda narenciye dağıtmış yapmıştı.