Sağlıkçılar Yenişehir Belediyesinin yurt hizmetinden memnun

• Sağlıkçılar Yenişehir Belediyesinin yurt hizmetinden memnun
2020-10-08

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından sağlık çalışanlarına tahsis edilen Özel Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda ücretsiz konaklayan sağlık çalışanları ailelerini ve sevdiklerini virüs riskinden uzak tutuyor. Yenişehir Belediyesi, 4 yıldızlı otel konforundaki yurt binasında birçok farklı alanda çalışan sağlıkçıları misafir ediyor.

Yenişehir Belediyesi ve Mersin Tabip Odası arasında imzalanan protokol kapsamında; doktor, ambulans şoförü, santral görevlisi,  hemşire, tıbbı sekreter ve eczacı gibi birçok sağlık çalışanı 28 Eylül tarihi itibariyle Özel Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda konaklamaya başladı. Tek kişilik odalarda kalan ve bireysel izolasyonu sağlayan sağlık çalışanları ise Yenişehir Belediyesinin yurt hizmetinden memnun.

Murat Yaman, “Kendimizi izole ediyor olmamız yakınlarımızın sağlığı için çok önemli”

Yurtta kalan sağlık çalışanlarından uzman doktor Murat Yaman, yurt hizmetinin büyük bir açığı giderdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Mersin Yenişehir Belediyesine vermiş olduğu bu güzel hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Yüksek risk altında bulunan sağlık çalışanlarına verilen bu hizmet büyük bir açığı gideriyor. Mersin ilinde böyle bir hizmetin verilmesi bizim için çok sevindirici. Çalıştığımız hastane ortamında sonra böyle bir yerde kendimizi izole ediyor olmamız yakınlarımızın sağlığı için çok önemli. Virüsün bulamışını engellemede de önemli diye düşünüyorum. Verilen hizmet çok faydalı, umarım devamı gelir. Sağlık çalışanlarına hem moral hem de motivasyon vermesi açışından da çok olumlu.”

Saadettin Yaşar “İnsan kendinden vazgeçebilir ama ailesinden vazgeçemez”

“Yenişehir Belediyesinin bu zorlu süreçte yanımızda olduğunu bilmek gerçekten güzel bir duydu.” diyen ambulans şoförü Saadettin Yaşar ise “Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit tarafından yurdun bize tahsis edilmesi çok ince bir düşünce. Bizi burada ağırlaması onur ve gurur verici. Yenişehir Belediyesinin bu zorlu süreçte yanımızda olduğunu bilmek gerçekten güzel bir duydu. Bizim tesise geliş sürecimizde ve burada kaldığımız süre boyunca Yenişehir Belediyesi personellerinin yaklaşımları çok hoşumuza gitti. Yurt Müdürümüz Onur beye de her şey için çok teşekkür ediyoruz. Şuanda sahada aktif bir şekilde Covid-19 ile mücadele ediyoruz. Bu süreçte virüsü ailelerimize bulaştırmak istemiyoruz. İnsan kendinden vazgeçebilir ama ailesinden vazgeçemez. Hem kendimizi hem de çevremizi virüsten korumak amacıyla bu yurtta kalmamız güzel bir şey.” şeklinde konuştu.

Selma Keş “Odalar tek kişilik ve gerekli her şey mevcut”

Santral görevlisi ve tıbbı sekreter olarak hastanede görev yapan Selma Keş, anne ve babasının kronik hastalıkları olduğunu ve onları virüs riskinden uzak tutmak istediğini belirterek “Annem ve babamla yaşıyorum, onlar yaşlı ve kronik hastalıkları var. Bu zorlu süreçte onları risk altında bırakmamak için ayrı bir ev tutmam gerekiyordu. Yenişehir Belediyesi bizlere konaklamamız için yurt tahsis etti. Böyle zorlu bir dönemde bizleri düşündükleri için Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e çok teşekkür ediyoruz. Odalar tek kişilik ve gerekli her şey mevcut. Rahatlıkla kalabiliyoruz bu yüzden çok mutluyuz.” dedi.

“Yenişehir Belediyesinin bize sağladığı imkanlardan dolayı mutluyuz”

Radyoloji teknikeri Harun Saygı da “Radyoloji teknikeriyim, pandemi sürecinde Yenişehir Belediyesinin bize sağladığı imkânlardan dolayı mutluyuz, teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanları bu süreçte hastalığa karşı savaşta büyük bir mücadele veriyorlar. Ama ailemizi de düşünmek zorundayız ve bu nedenle Yenişehir Belediyesinin bize tahsis ettiği yurtta kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.