Sağlık çalışanlarından Başkan Özyiğit’e teşekkür ziyareti

• Sağlık çalışanlarından Başkan Özyiğit’e teşekkür ziyareti
2021-03-03

Korona virüsle mücadele eden ve bu süreçte ailelerini salgın riskinden uzak tutabilmek için Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen öğrenci yurdunda konaklayan sağlık çalışanları, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Asıl teşekkürü hak edenin sağlık çalışanlarımız olduğunu vurgulayan Başkan Özyiğit, ihtiyaç duyulduğu sürece kendilerini misafir etmeye devam edeceklerini söyledi.

Pandemiyle mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, hastanelerde her gün yüz yüze geldikleri korona virüs riskini ailelerinden uzak tutabilmek için aylardır evlerinden, ailelerinden uzakta kalıyor. Yenişehir Belediyesi, bu süreçte sağlık çalışanlarına destek olmak için belediyeye ait Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nu sağlık çalışanlarına tahsis etmiş ve fedakâr sağlık çalışanlarını otel konforunda ağırlamıştı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i ziyaret eden sağlık çalışanları yurdu kendilerine tahsis eden Başkan Özyiğit’e teşekkür ettiler.

“Sağlık çalışanlarına ne yapsak borçları ödenmez”

Başkan Özyiğit de sağlık çalışanlarının korona virüsle mücadelede en ön saflarda yer aldığını ve haklarının ödenmeyeceğini belirterek, “Biz de Yenişehir Belediyesi olarak bu alanda küçük bir katkı sunduk. Sağlık çalışanlarına ne yapsak borçları ödenmez. Çok kaybımız var. Bu işte mücadele eden birçok sevdiğimiz saydığımız hekimimizi, eczacımızı, hemşiremizi, hasta bakıcımızı da kaybettik. Sağlık çalışanlarımıza destek verebildiysek ne mutlu bize” dedi.