Yenişehir Belediyesi bir haftada üç büyük projenin temelini attı

• Yenişehir Belediyesi bir haftada üç büyük projenin temelini attı
2024-08-26

Mersin Yenişehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta kütüphane ve taziyeevinden oluşan Emine Halil Aydemir Kültür Kompleksi, Bülent Celal İlkokulu ile Leyla Kürk Kent Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri projelerinin temelini attı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehirlilere verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve kentin gelişimi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Eğitim, kültür ve sosyal alanlarda attığı adımlarla, Yenişehir’i Türkiye’nin en önde gelen ilçelerinden biri haline getirmeyi hedefleyen Yenişehir Belediyesi, halkın ihtiyaçlarını ön planda tutarak kalıcı çözümler üretiyor.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in önderliğinde hayata geçirilen projeler, Yenişehir’in gelişimini hızlandırırken aynı zamanda vatandaşların yaşam kalitesini de artırıyor.  Kapsamlı projeler kentin geleceğini şekillendiriyor ve gelişimin kilometre taşlarını oluşturuyor.

Erişilebilir kütüphaneler ve ders çalışma alanları oluşturuluyor

Yenişehir Belediyesi, bir haftalık süreçte iki mahallede üç büyük projenin temelini attı. İlk olarak kütüphane ve taziyeevinden oluşan Yenişehir Belediyesi Emine-Halil Aydemir Kültür Kompleksi’nin temeli atldı. Eğriçam Mahallesi’nde yer alan kompleks konumu itibariyle Akkent ve Batıkent mahallesinden yaşayan vatandaşlara da hitap edecek. Proje daha önce Menteş Mahallesi’nde inşa edilerek, hizmete açılan Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi’nin devamı niteliği taşıyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, içerisinde ders çalışma alanlarının da olduğu erişilebilir kütüphaneleri kentin her noktasına yaymayı hedeflediklerini ifade etti. Birçok çocuğun evinde ders çalışma ortamı bulunmadığına dikkat çeken Başkan Özyiğit, bu projeleri eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmanın bir adımı olarak nitelendirdi.

BETEM’deki eğitimin modeli ilkokul seviyesine taşınıyor

Kültür kompleksi projesinin ardından Fuat Morel Mahallesi’nde Yenişehir Belediyesi Bülent Celal Oktay İlkokulu’nun temeli atıldı. 320 öğrenci kapasiteli ilkokulda, Yenişehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM)’nde çocukların potansiyellerinin ortaya çıkarıldığı eğitim modeli de uygulanacak. 2025 yılında öğrenci alımına başlayacakları ilkokul ilgili konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, başlattıkları eğitim modelinin çocukların bilgiyi nasıl kullanacaklarını, sorunları nasıl çözeceklerini ve yaratıcı düşünmeyi nasıl geliştireceklerini öğreten bir yaklaşımı içerdiğini söyledi.  BETEM’deki eğitimin modelini ilkokul seviyesine de taşıyacaklarını kaydeden Başkan Özyiğit, çocukların var olan potansiyelini ortaya çıkararak,  onları yarının dünyasında söz sahibi olacak bireyler olarak yetişmelerini hedeflediklerini dile getirdi.

Kentin en büyük kütüphanesi ile Mersin ilk çocuk kütüphanesi ve oyuncak müzesi kurulacak

Mersin’in en yoğun caddelerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde temeli atılan ve 6 ay içerisinde hizmete açılması hedeflenen proje ise büyük halk kütüphanesi, oyuncak müzesi ve çocuk kütüphanesinden oluşuyor. Yenişehir Belediyesi Leyla Kürk Kent Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri adını taşıyan proje ile kentin en büyük kütüphanesi, Mersin’in ilk çocuk kütüphanesi ve oyuncak müzesi kurulacak. Başkan Abdullah Özyiğit, kütüphanede yer alacak kafeteryada 25 yıl boyunca çay, su ve çorbanın vatandaşlar için ücretsiz olacağını söyledi. Özyiğit, oyuncak müzesini sanatçı Sunay Akın ile birlikte oluşturacaklarını da ekledi.

“Projelere yapılan bağışlar iyi belediyecilik anlayışına duyulan güvenin bir parçası”

Yenişehir Belediyesi üç büyük projeyi de hayırsever vatandaşların destekleriyle inşa ediyor. Başkan Özyiğit, bağışçılara Yenişehir halkı adına teşekkür ederek, kentte oluşturdukları dayanışmacı belediyecilik anlayışına dikkat çekti. Bu bağışların iyi belediyecilik anlayışına duyulan güvenin bir parçası olduğunu ifade eden Özyiğit, projelerin Yenişehir’e ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.