Başkan Abdullah Özyiğit, kent kütüphanesinin inşaat alanını inceledi

• Başkan Abdullah Özyiğit, kent kütüphanesinin inşaat alanını inceledi
2024-07-11

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Eğriçam Mahallesi’nde yapılacak kent kütüphanesi projesinin temel kazısı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Özyiğit, projenin aynı zamanda çocuklar için özel olarak tasarlanmış bir kütüphane, oyuncak müzesi ve kafeteryayı da içinde barındıracağını söyledi.

Mersin’in en büyük halk kütüphanesi olma özelliğini taşıyacak olan kütüphane, kentin en yoğun caddelerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yapılacak.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Leyla Kürk Kent Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri’nin inşaatını üstlenen hayırsever iş insanı Mehmet Kürk ile birlikte alanda incelemelerde bulundu.

Başkan Özyiğit, “Kentin kültürel altyapısını güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Başkan Özyiğit, 1100 metrekareden oluşan kütüphanenin 6 ay içerisinde tamamlanarak, hizmete açılacağını ifade etti. Kütüphanenin içerisinde çocuk kütüphanesi ile oyuncak müzesinin de olacağını belirten Başkan Abdullah Özyiğit, hayırsever iş insanı Mehmet Kürk ile yaptıkları protokol kapsamında kütüphanenin kafeteryasında 25 yıl boyunca kütüphane kullanıcılarına ücretsiz çay ve kahve servisi yapılacağını da dile getirdi. Başkan Özyiğit, bu hizmetin kütüphane ziyaretçileri için keyifli bir sosyal alan oluşturacağına dikkat çekti.  Başkan Özyiğit, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kentimizin çok önemli bir noktasındayız. Daha önce Eğriçam Mahallemizde yaptığımız Göçmen Balık Pazarı’nın hemen karşısındayız, kentimize muhteşem bir eser kazandırıyoruz. Temel atıldıktan 6 ay sonra büyük kent kütüphanesi hizmete açılmış olacak. Burada sadece kütüphane değil aynı zamanda çocuk kütüphanesi olacak ve bir de oyuncak müzesini değerli sanatçı Sunay Akın ile birlikte oluşturacağız. Şimdiden Mersin ve Yenişehir’imize hayırlı olmasını diliyorum.”  2020 yılında Bebek Kütüphanesi, 2021 yılında Ülkü Ongun Kütüphanesi ve 2023 yılında da Nuri Ulusu Kütüphanesi’ni kurarak hizmete açtıklarını hatırlatan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kentin kültürel altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kütüphanede ders çalışma alanları da yer alacak

Yeni kütüphane, hem öğrenciler hem de yetişkinler için zengin bir bilgi kaynağı sunacak. Eğitim ve araştırma amaçlı geniş bir koleksiyon sağlayarak, kent sakinlerinin bilgiye kolayca erişmesini mümkün kılacak. Bu, özellikle ders çalışmak, araştırma yapmak veya genel kültürünü artırmak isteyen bireyler için büyük bir fırsat sunuyor.

Çocuklara özel kütüphane oluşturulacak

Kütüphanenin içerisinde oluşturulacak çocuk kütüphanesi çocukların erken yaşta okuma alışkanlığı kazanmasını teşvik edecek ve onların kültürel gelişimine katkıda bulunacak. Ayrıca, bu alanlar çocukların güvenli ve eğitici bir ortamda vakit geçirmelerini sağlayacak.

Sosyal ve kültürel etkileşim imkanı sunulacak

Kütüphane içerisindeki kafeterya, ziyaretçilere rahat bir ortamda sosyalleşme imkanı sunacak. Bu alan, insanların bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabileceği, birliktelik ruhunu güçlendiren bir sosyal merkez haline gelecek. Üstelik 25 yıl boyunca ücretsiz çay ve kahve hizmeti, vatandaşların burayı tercih etmesi için ek bir motivasyon sağlayacak.

Kütüphane oyuncak müzesiyle de fark yaratacak

Kütüphanede sanatçı Sunay Akın ile iş birliği içinde oluşturulacak oyuncak müzesi, sadece çocuklar için değil, her yaştan vatandaş için kültürel ve sanatsal bir zenginlik sunacak. Bu müze, ziyaretçilerin oyuncakların tarihini ve kültürel önemini keşfetmelerine de olanak tanıyacak.