Münevver Teyze Ve Kardeşi Geçici Evlerine Yerleştirildi

• Münevver Teyze Ve Kardeşi Geçici Evlerine Yerleştirildi

Elektrik ve suyu olmayan derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 74 yaşındaki felçli Münevver Azbay ve kardeşi 56 yaşındaki Yusuf Uysal, Yenişehir Belediyesi tarafından geçici olarak yaşayacakları eve yerleştirildi.  Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni evleri bitene kadar burada yaşayacak iki kardeşi geçtiğimiz gün ziyaret eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yardım sözü vermişti. Geçici evine yerleşen Azbay, “Kaldığımız ev üstümüze yıkılacak diye çok korkuyorduk. Ama şimdi korkmadan uyuyacağız. Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yenişehir Belediyesi tarafından ilçedeki dezavantajlı grupları belirlemek ve öncelikli hizmet bekleyen vatandaşları tespit etmek amacıyla kurulan Sosyal Doku Tarama Grubu, Gökçebelen Mahallesi’nde Münevver Azbay ve birlikte yaşadığı kardeşi Yusuf Uysal’ın zor şartlarda hayata tutunmaya çalıştığını belirlemişti. Elektrik ve suyu olmayan,  yağmurlu havalarda birçok yeri akan, pencereleri olmayan derme çatma evde zor günler geçiren Azbay ve Uysal kardeşleri yaşadıkları yerde ziyaret eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kardeşlere barınma, sağlık ve gıda konusunda destek vereceklerinin sözünü vermişti. Başkan Özyiğit’in talimatlarıyla harekete geçen belediye ekipleri Azbay ve Uysal kardeşleri kötü koşullarda yaşadıkları evden aldı. Kişisel bakımları yaptırıldıktan sonra iki kardeş sağlık kontrolünden geçirilerek geçici evlerine yerleştirdi.

MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNDU

Başkan Abdullah Özyiğit’in talimatı üzerine harekete geçen Yenişehir Belediyesi ekipleri Münevver Azbay ve Yusuf Uysal’ı belediyeye ait ambulansla evlerinden aldı. Hastaneye götürülen iki kardeş sağlık kontrollerinin ardından geçici olarak kalacakları eve götürüldüler. Yeni bir hayata başlamanın mutluluğu gözlerinden okunan iki kardeş Yenişehir Belediyesi’nin tahsis edeceği kalıcı evleri hazırlanana kadar yaşamlarına geçici evlerinde devam edecek. Azbay ve Uysal kardeşlerin diğer ihtiyaçları da Yenişehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

BAŞKAN ÖZYİĞİT “ZOR ŞARTLARDA HAYATA TUTUNAN HERKESE DOKUNMAK İSTİYORUZ”

İki kardeşle görüntülü olarak telefonla konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, mutluluklarına ortak oldu. Başkan Özyiğit, “Münevver Teyze ve Yusuf kardeşimizi zor şartlarda yaşamaya çalıştıkları derme çatma evden çıkardık. Yeni evlerini hazırlıyoruz, geçici olarak hazırladığımız evde kalacaklar. Onları mutlu görmek bizleri de çok mutlu etti. Bundan sonra yanlarında olmaya devam edeceğiz. Yenişehirimizde zor şartlarda hayata tutunan herkese dokunmak ve onların daha sağlıklı koşullarda yaşamalarına olanak sağlamak istiyoruz. ” İfadelerini kullandı.

AZBAY “ŞİMDİ KORKMADAN UYUYACAĞIZ”

Başta Başkan Abdullah Özyiğit, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek mutlu olduğunu dile getiren Münevver Azbay “Başkanımız geldi burada bize bir söz verdi, sözünü de tuttu. Kaldığımız ev üstümüze yıkılacak diye çok korkuyorduk. Ama şimdi korkmadan uyuyacağız. Bir televizyon bir sıcak odası olan bir ev istiyorduk. Çok mutluyum, çok mesudum. Allah sizlerin de yüzünü güldürsün.  Ben kardeşim için uğraştım, ben öldüğüm zaman kardeşim demesin ‘Abla ben nerde kalacağım ne edeceğim’ demesin diye uğraşıyorum. Başta Başkanımız Abdullah Özyiğit olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” dedi.