Mersinli minik Erva'dan depremzedeler için duygulandıran sözler

• Mersinli minik Erva'dan depremzedeler için duygulandıran sözler
2023-02-09

Mersin Yenişehir Belediyesinin deprem bölgesindeki yurttaşlar için başlattığı yardım kampanyasına ailesiyle eşya desteğinde bulunan 10 yaşındaki minik Evra, söyledikleriyle herkesi duygulandırdı. Evra" Ben az önce yolda gelirken, biz de Adıyaman'a bir şeyler gönderecektik. Kutunun altında kaldım. Allah bilir orda, Adıyaman'da bir sürü betonun altında kalan çocuk, insan.  Allah bilir onlar ne yapıyorlardır. Hepsine geçmiş olsun." dedi.

Yardım toplama merkezi olarak belirlenen Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ne depremin ilk gününden bu yana binlerce Mersinli temel ihtiyaç malzemesi getiriyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi 7'den 77'ye vatandaşlar depremden etkilenen afetzedeler için seferber Mersin'de de olmuş durumda. Deprem bölgesindeki vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasına destek verenlerden biri de 10 yaşındaki minik Evra oldu. Evra'nın sözleri ise herkesi duygulandırdı.

Abdullah Özyiğit "Minik Erva'nın sözleri betonun ağırlığı ve soğukluğu kadar içimize oturdu."

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Evra'nın videosunu sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanarak paylaştı: "Ah çocuklar, güzel çocuklar... Yeriniz sizi hiçbir zaman incitmesin. Minik Erva'nın sözleri betonun ağırlığı ve soğukluğu kadar içimize oturdu."