Korona Virüs 23 Nisan Coşkusuna Engel Olamadı

• Korona Virüs 23 Nisan Coşkusuna Engel Olamadı
  • Korona Virüs 23 Nisan Coşkusuna Engel OlamadıKorona Virüs 23 Nisan Coşkusuna Engel Olamadı
  • Korona Virüs 23 Nisan Coşkusuna Engel Olamadı

Yenişehir Belediyesi sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalan çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yalnız bırakmadı. Yenişehir Belediyesinin gezici eğlence ve canlı müzik tırı sokak sokak gezerek bayram coşkusunu evlere taşıdı. 7’den 77’ye Yenişehirliler bayram coşkusunu balkonlarda ve pencerelerde yaşadı.

Covid-19 salgını önlemleri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yılki kutlama törenleri düzenlenemeyince, Yenişehir Belediyesi vatandaşların bayram coşkusunu doyasıya yaşayabilmeleri için harekete geçti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yenişehir’de de çocuklar bayram coşkusunu evlerinde yaşadı. Vatandaşların bayram sevincine ortak olan Yenişehir Belediyesi kutlamaları tüm sokaklara ve caddelere yaydı. Çocuklara içerisinde Türk bayrağı, satranç takımı, boyama kitabı, kalemlik, hikaye kitabı, Atatürk baskılı tişört ve takvimin bulunduğu hediye paketleri dağıtan Yenişehir Belediyesi, gezici eğlence ve canlı müzik tırı ile mahalleleri gezdi. Sanatçı Çağdaş Anadolu ve orkestrası gezici tırda şarkılar söylerken, vatandaşlar da balkonlarda ve pencerelerde eşlik etti. Kentin değişik noktalarında mini konserler verildi. Gezici eğlence tırı çocuklar tarafından da büyük ilgi gördü. Ay yıldızlı bayraklarla süslenen balkonlarda kutlanan bayram renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşların evlerinden çıkmasına engel olan korona virüs Yenişehir’de bayramın şarkılarla, marşlarla, danslarla görsel şölene dönüşen kutlamalarına engel olamadı.

Başkan Özyiğit, “Coşku evlere sığmadı balkonlardan taştı”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 100’üncü yılında da büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ Bu coşku ve heyecan inanıyoruz ki sonsuza kadar sürecek. Bu zorlu süreçte Yenişehir Belediyesi olarak çocuklarımızın bayram sevincini yaşamalarına destek olmak istedik. Eğlence ve canlı müzik aracımızın geçtiği her sokakta çocuğuyla, genciyle ve yaşlısıyla herkes balkonlardaydı. Özellikle çocuklarımıza bir nebze olsun moral verdik. Coşku evlere sığmadı balkonlardan taştı diyebiliriz. Önümüzde nice bayramları hep birlikte kutlamayı diliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100’üncü yılını ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum. Bugünü çocuklara armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahramanlarımızı saygıyla ve şükranla anıyorum” diye konuştu.