‘Kıbrıs’ın Türkiye’ye Ne Kadar Yakın Olduğunu Gösterdik’

• ‘Kıbrıs’ın Türkiye’ye Ne Kadar Yakın Olduğunu Gösterdik’

-Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  Mersin’den Kıbrıs’a kadar yüzen sporcuları tebrik ederek “Dünya Barış Günü’nde atılan bu kulaçların amacı, dünya ülkelerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptıkları haksızlık karşısında bir duruş sergilemekti” dedi.  Dünya Barış Günü’nde Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle Mersin’den Kıbrıs’a kadar yüzen sporculardan Güneş Kibar da, “Kıbrıs’ın Türkiye’ye ne kadar yakın olduğunu, Türkiye ile Kıbrıs arasındaki bağı gösterdik” dedi.

Dünya Barış Günü’nde Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle Mersin’in Aydıncık ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne şehrine kadar yüzen Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu  9 yüzücü,  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte Girne Belediye Başkanı Naim Güngördü’yü ziyaret etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  “Dünya Barış Günü’nde 30 saat kulaç atarak kardeş vatana ulaşan sporcuları tebrik ediyoruz. Onlar bu parkuru zorluklara göğüs gererek tamamladılar” dedi.

‘KKTC’YE YAPILAN HAKSIZLIK KARŞISINDA BİR DURUŞ SERGİLEDİK’

Mersin’in tarih boyunca Anadolu’nun Akdeniz’e açılan kapısı olduğunu,  Kıbrıs’ın tarih boyunca Anadolu ile Mersin üzerinden buluştuğunu anlatan Abdullah Özyiğit, “Bu bağ 1974’te farklı bir boyut, farklı bir anlam kazandı. Mersin ile Kıbrıs arasında barış ve kardeşlik yolu kuruldu.  1 Eylül Dünya Barış Günü’nde atılan bu kulaçların amacı, dünya ülkelerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptıkları haksızlık karşısında bir duruş sergilemekti. Ayrıca Kıbrıs ile Mersin arasında böyle bir sportif faaliyeti yapabileceğimiz bir alan oluşturmaktı” diye konuştu.

‘BARIŞA, SEVGİYE, HOŞGÖRÜYE ATILMIŞ KULAÇLAR’

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de,   “Sporcularımızı tebrik ediyorum. Dünya Barış Günü’nde önemli bir mesaj verdiler. Umut ediyorum ki bu mesaj yerine ulaşacaktır. Bu kulaçlar sevgiye, barışa, hoşgörüye atışmış kulaçladır. Bugün amatör sporcuların gündeme getirdiği bu sevgi ve hoşgörü teması inanıyorum ki gelecek yıllarda daha organize şekilde işlenecek, Kıbrıs ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağları daha da güçlenecek” ifadelerini kullandı.

‘AMATÖR HAYALİMİZ PROFESYONEL DESTEKLE GERÇEĞE DÖNDÜ’

Mersin’den Kıbrıs’a kadar yüzün 9 sporcudan biri olan Güneş Kibar da,  “Biz Mersin’e ‘Acaba Kıbrıs’a kadar yüzebilir miyiz’ diye hayal kurarak geldik. Amatör hayalimize profesyonel destek sağlayan Başkan Abdullah Özyiğit sayesinde hayalimizi gerçekleştirdik. Sadece destek vermekle kalmadılar, içimizden biri gibi davrandılar. Daha önce Manş’ı geçmiştik. Soğuk su nedeniyle zorlanmıştık. Buranın da zorlukları var ama buradaki su daha iyiydi. Bu parkur yılın 6 ayında yüzülebilir.  Bu faaliyetle Kıbrıs’ın Türkiye’ye ne kadar yakın olduğunu, yüzülerek gidilecek kadar yakın olduğunu ve Türkiye ile Kıbrıs arasındaki bağı gösterdik” dedi.

Ziyaret sonunda Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye Atatürk’ün Nutuk adlı eserini takdim etti. Başkan Özyiğiz, Başkan Güngördü’ye Dünya Barış Günü’nde yapılan yüzme faaliyeti hatırasına hazırlanan formayı da sundu.