Hayırsever Arıkan, Yenişehir Belediyesi’ne ambulans bağışladı.

• Hayırsever Arıkan, Yenişehir Belediyesi’ne  ambulans bağışladı.

Hayırsever Yaşar Arıkan, tutumlu yaşamından arttırarak oluşturduğu birikiminden, Yenişehir Belediyesi’ne bir ambulans alarak bağışladı.  Hayırsever Arıkan’ın davranışı karşısında Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kendisine bir plaket ve teşekkür belgesi verdi. Özyiğit ayrıca Yaşar Arıkan’ın ulvi davranışının toplumun diğer kesimlerine örnek olması amacıyla, meclise bir teklif vereceğini ve hayırsever Arıkan’ın adının bir belediye iştiraki ya da bir parka verilmesini önereceğini söyledi.

Emekli hayırsever Yaşar Arıkan, tüm birikiminin büyük bölümünü gözden çıkararak Yenişehirlilerin kullanımı için Yenişehir Belediyesi’ne bir ambulans bağışladı. Yenişehir Belediyesi önünde hayırsever Emekli Asker Yaşar Arıkan’a belediye başkanı Abdullah Özyiğit tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yaptığı konuşmada, hayırsever Arıkan’a göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Başkan Özyiğit, “Yaşar Arıkan ağabeyimiz ile uzun yıllara dayanan bir hukukumuz var. Kendisi Emekli askerdir. Bir gün beni arayarak, (çok ta varlık içerisinde olduğundan değil, tasarruf ederek biriktirdiklerini) ‘ben birikimimi halkımıza bağışlamak istiyorum’ dedi. Ve belediyemize bir ambulans bağışladı. Bu ulvi davranışından ötürü Yaşar Arıkan ağabeyimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmasında, ülkenin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini ve böylesi bir dönemde paylaşmanın daha fazla önem taşıdığına işaret eden belediye başkanı Abdullah Özyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşların geçim sıkıntısı yaşadığı bir dönemi görüyoruz. İlk defa olarak da toplu intiharlara tanık oldu Türkiye Cumhuriyetinde. Bu zor koşullarda olan olmayanı gözetmek, koruyup kollamak zorundadır. Dayanışmayı toplumun her katmanında göstermek zorundadır.  Dolayısıyla bugünün koşullarında vardan vermek çok kolaydır. Çoktan bir bölümünü vermek de kolaydır. Ama ben biliyorum ki çok fazla olmayan belli bir birikiminin büyük bölümünü bugün belediyemize ve Yenişehir halkına hediye etmekten, onların yaşamına katkı sunması için vermekten çekinmeyen bu yüce gönüllü insanı sizlerin huzurunda tebrik etmek istiyorum.  Yaşar Arıkan’ın bu ulvi davranışını toplumun her kesimine yaymak amacıyla meclisimize, Yaşar Arıkan ağabeyimizin adının bir belediye girişimi ya da  parkımızda yaşatılmasını öneri olarak getireceğiz.”