Defne yaprağı kadınlara ek gelir oluyor

• Defne yaprağı kadınlara ek gelir oluyor
2021-03-08

Mersin Yenişehir Belediyesi, kadınların evlerinden çalışıp gelir elde edebilecekleri yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.   Yenişehir Kent Konseyi ile birlikte yürütülen Defne Yaprağı Ayıklama Projesi ile kadınlar evlerinde çalışarak ek gelir elde edecek. Yenişehir’de yaşayan kadınlar mahalle muhtarlıkları aracılığı ile projeye başvuru yapabilecek. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kadınları projeye başvuru yapmaya davet etti.

Mersin Yenişehir Belediyesi, kadınların üretime katılmasını hedefleyen yeni bir proje başlattı. Proje ile kadınlar kendi belirledikleri miktarda defne yaprağını evlerinde ayıklayacak, anlaşmalı firmaya teslim edecek ve emeğinin karşılığını alacak.

Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve Akdeniz Ekolojik Ürünler Firması işbirliğinde hayata geçirilen Defne Yaprağı Ayıklama Projesinin tanıtımı Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Üretici Kadın Pazarı’nda yapıldı. Tanıtım toplantısında kadınlara ve mahalle muhtarlarına proje hakkında bilgi veren firma yetkilileri,  defneyaprağının nasıl ayıklanacağını da uygulamalı olarak gösterdi.

Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır,  projeyi Yenişehir Belediyesi ile ortak düzenlendiklerini ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde projeyi kadınlara tanıttıklarını söyledi. Hayata geçirecekleri projeyle kadınların ev ekonomisine katkı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Çakır, evinden çıkamayan, çalışama imkânı olamayan kadınların mahallerindeki muhtarlıklar aracılığı ile kendilerine ulaşabileceklerini aktardı. Çakır, “Kadının özellikle ev ekonomisine katkısı, katma değer oluşturmasına dayalı defneyaprağı ayrıştırma projesi. Defneyaprakları toplatılıyor, kurutuluyor fabrikasında ve kadınlarımıza paketler içerisinde onların talep ettikleri kiloda evlerine teslim ediliyor. Burada sağlıklı yapraklar ve sağlıksız yapraklar olarak ayrıştırılıyor evlerde.  Ayrıştırılan sağlıklı yapraklar kaç kilo gelmişse kilogram bedeli ödeme yapılıyor” dedi.

Tanıtımın ardından projeden faydalanmak isteyen kadınlar kayıt yaptırdı.