Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası sona erdi

• Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası sona erdi
2020-11-01

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası sona erdi. Turnuvada dereceye giren sporcular kupalarını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in elinden aldı.

Yenişehir Belediyesinin tamamen yenilediği ve tenis sporu için gözde bir tesis haline gelen Ata Tenis Kortları’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası’na 8 ayrı kategoride 218 yarışmacı katıldı. 15 Ekim Perşembe günü başlayan turnuva 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sona erdi. Heyecanlı ve çekişmeli geçen turnuvanın final müsabakalarını izleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, turnuvanın sonunda dereceye giren yarışmacılara kupalarını verdi.

Özyiğit, “Ben de bu hafta itibariyle tenis eğitimine başlıyorum.”

“Spor yapmak için bu alanda ben de varım.” diyen Başkan Abdullah Özyiğit, tenis eğitimine başlayacağını ifade ederek şunları söyledi: “29 Ekim Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvamızda bu yıl 218 sporcu mücadele etti. Bu mücadele sportmence ve dostlukla gerçekleşti. Katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Yenişehir Belediyesi olarak turnuvalarımızı devam ettireceğiz. Yenişehir’de biz göreve geldiğimizde birinci ilkemiz Hareket ilkesiydi. Hareket ilkemizle amacımız 7’den 70’e herkesin hareket halinde olmasını gerektiren, vatandaşlarımızın evlerinden çıktığı ve birlikte mutlu olduğu ve kucaklaştığı ortamları yaratmaktır. Tenis de en güzel spor dallarından bir tanesi hangi yaşta olursanız olun oynayabiliyorsunuz. Ben de bu hafta itibariyle tenis eğitimine başlıyorum. Spor yapmak için bu alanda ben de varım diyeceğim. Tüm hemşehrilerimizi de Yenişehir Belediyesi Ata Tenis Kortları’na bekliyorum.”

10 Kasım’da Atatürk’ü anma turnuvası düzenlenecek

Pandeminin tüm koşullarını yerine getirerek, bu tür etkinliklere devam edeceklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “Hayat pandemiye rağmen devam ediyor, biz de pandeminin tüm koşullarını yerine getirerek bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. 10 Kasım’da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma adına düzenleyeceğimiz turnuvaya sizleri şimdiden davet ediyorum.” dedi.

Alp, “Turnuvanın düzenlenmesi beni çok mutlu etti”

29 Ekim Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası’na katılan ve pandemi döneminde böyle bir turnuvanın düzenlenmesini çok anlamlı bulduğunu belirten Hasan Alp, “Yaklaşık 10 yıldır tenis ile uğraşıyorum. Yenişehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu turnuva pandemi döneminde çok anlamlı ve güzel oldu. Zor bir süreçten geçiyoruz. Belediyemizin bu tür turnuvalar düzenlemeye devam etmesini istiyoruz. Bu tür kortların Yenişehir’de arttırılmasını da istiyoruz bizden sonra gelen jenerasyon yani çocuklarımızın da bu sporla uğraşmalarını istiyoruz. Spor demek başarı demek, sporla uğraşan çocuklar başarılı olur. Bu anlamda da böyle bir turnuvanın düzenlenmesi beni çok mutlu etti.” diye konuştu.

Zeren, “Ata Tenis kortlarının bu kadar değişip güzelleşmesini çok başarılı buldum.”

7 yıldır tenis oynadığını kaydeden ve turnuvada Çift Bayanlar A Kategorisinde ikinci olan Zariye Altınsoy ise kortların düzgün ve bakımlı olduğunu söyledi. Aynı kategoride birinci olan Özlem Zeren ise şunları dile getirdi: “Kısa sürede Ata Tenis Kortları’nın bu kadar değişip güzelleşmesini çok başarılı buldum. Seneler sonra buraya geldim. Çok güzel olmuş. Organizasyon da güzeldi, herhangi bir aksaklık olmadı. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Çakar, “Kortlarımız tüm halkımıza açıktır”

Yenişehir İşletme A.Ş. Spordan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Çakar ise tüm vatandaşları Yenişehir Belediyesi Ata Tenis Kortları’na tenis oynamaya davet etti. Talepte bulunanlara eğitim de verdiklerini ifade eden Çakar, “Yenişehir Belediyemizin tenis kortlarında bu yıl turnuvanın ikincisini düzenledik. Gerçekten bu sene çok katılımlı ve heyecanlı geçti. Tenis sporu Mersin için çok uygun bir spor, hemen hemen yılın 12 ayı oynanabilen bir spor. Tesis anlamında da birçok tesis var. Yenişehir Belediyesi de tenis kortlarıyla bu spora çok ciddi katkılar sunuyor. Ayrıca bu kortlarda hem öğrencilerimize kurs veriyor hem de turnuvalar düzenliyoruz. Kortlarımız tüm halkımıza açıktır. Oynamak isteyen vatandaşlarımız tesislerimize gelip hem ders alabilir hem de oynayabilir. Ben özellikle ileri yaştaki vatandaşlarımızı tenis ile uğraşmalarının iyi olacağını düşünüyorum. Herkesi kortlarımıza bekliyoruz.” dedi.