CHP Mersin milletvekilleri Yenişehir Belediyesinin hayvan bakımevini gezdi

• CHP Mersin milletvekilleri Yenişehir Belediyesinin hayvan bakımevini gezdi
2024-07-16

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mart ayında açılan Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Başarır ve Dinçer’e bakımevinde hayvanlara yönelik çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarını rehabilite etmek, eğiterek sahiplendirmek, sağlık ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla kurduğu 15 bin metrekarelik Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor.  CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Talat Dinçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan hayvan bakımevini ziyaret etti.

Başkan Özyiğit, “3 aylık bir sürede 11 köpeğimizi sahiplendirdik.”

Bakımevi ile ilgili milletvekillerine bilgi veren Başkan Özyiğit, “Bakımevimizin 150 kedi, 50 köpek kapasitesi var.  Hayvanların eziyet çektiği bir yer değil, onların huzurla vakit geçirebildiği bir ortam sunuyoruz. Eğitim alanımız var, burada restoranlardan artan yemekleri toplayarak mama üretiyoruz, mama üretim tesisimiz de var. Rehabilitasyon, kısırlaştırma, eğitim ve sahiplendirme yapıyoruz. 3 aylık bir sürede 11 köpeğimizi sahiplendirdik. Hayvanların sağlıklı olmasını ve tedavileri yapılarak, doğal ortamda yaşamaları sağlanacak. Bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Başka bir şansımız yok. Sokaktaki canlarımızın yaşamdan koparılmaya çalışılmasını kabul etmiyoruz. ” dedi.

Başarır “Can dostlarımızın en iyi şartlarda yaşaması için var gücümüzle yanlarındayız.”

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise şunları söyledi: “Yenişehir Belediyemiz tarafından açılan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeyiz. Can dostlarımızın en iyi şartlarda yaşaması için var gücümüzle yanlarındayız. Sokakta yaşayan hayvanları esarete ve ölüme terk etmemek için Meclise gelen bu kötü tasarıya oyumuz, oyum hayır olacak.

Dinçer “Hayvanların uyutulmasına hayır diyoruz.”

Hayvanların uyutulmasını kabul etmediklerini ifade eden ve tüm belediyelere verilecek ek bir bütçe ile seferberlik halinde sokak hayvanları sorununun çözülebileceğini kaydeden CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “Hükümet tarafından belediyelere ek bir bütçe verilerek tüm belediyeler aynı anda kısırlaştırma ve rehabilitasyon sorunu halledilebilir. Ancak bu işte samimi olmak lazım. Meclise yasa getirip de ötenazi, uyutma, bunun gibi hükümler uygulanacak olursa bu olay çözülmez. Tüm belediyelerin hükümet desteğiyle ve ek bir bütçeyle seferberlik halinde hareket etmesiyle çözüm sağlanabilir. Hayvanları uyutmayalım, onları yaşatalım. Hayvanların uyutulmasına hayır diyoruz.” şeklinde konuştu.