Başkan Özyiğit’e sağlıkta hizmet ve onur ödülü

• Başkan Özyiğit’e sağlıkta hizmet ve onur ödülü
2021-04-09

Pandemi sürecinde halk sağlığını korumak amacıyla yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e Saygın Medya tarafından Sağlıkta Hizmet Başarı ve Onur Ödülü verildi. Mersin Sağlık Ödülleri töreninde konuşan ve ödül için teşekkür eden Başkan Özyiğit, "Süreç maalesef henüz bitmedi, virüse karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye’de henüz korona virüs vakası tespit edilmemişken, 7 Mart 2020 tarihinde dezenfeksiyon ekipleri kurarak dezenfekte işlemlerine başlayan, talep eden tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve kahvaltılık kolileri dağıtan ve halka maske ile dezenfekte ürünlerini ulaştıran Yenişehir Belediyesinin pandemi ile mücadelesi takdir görmeye devam ediyor. Ayrıca Yenişehir Belediyesi, ailelerini virüs riskinden uzak tutmak isteyen sağlık çalışanları için erkek öğrenci yurdunu tahsis ederek, sağlık çalışanlarına da destek vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Mersin Tabip Odası tarafından sağlık çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verilen Başkan Abdullah Özyiğit’e bu kez de Saygın Medya tarafından Sağlıkta Hizmet Başarı ve Onur Ödülü verildi.

Başkan Özyiğit, “Ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettik”

Pandemi ile mücadelede ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Özyiğit, bu süreçte hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını da andı. Başkan Özyiğit, “İnsanların emeklerinin ve başarılarının takdir edilmesi güzel bir davranış bu nedenle Saygın Medya’ya teşekkür ediyoruz. Yüzyılın sıkıntısını yaşıyoruz. Şuanda 60 bin seviyesine yaklaşan bir günlük vaka sayısı ile pandeminin tavan yaptığı bir noktaya gelindi. Umut ediyorum ki aşı ile birlikte bu zor günleri aşacağız. Yenişehir Belediyesi olarak bu konuda nerede ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettik.  Bu süreçte canlarını hiçe sayarak mücadele eden ve yaşamını kaybeden sağlık çalışanlarını şükranlar ve rahmetle anıyorum. Bu mücadeleyi canı pahasına sürdüren tüm sağlık çalışanlarına da teşekkürlerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.