Başkan Özyiğit, “Yenişehirimizi güzelleştirmeye devam edeceğiz”

• Başkan Özyiğit, “Yenişehirimizi güzelleştirmeye devam edeceğiz”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit sosyal mesafeli oturma bankları, kedi evleri, çok yönlü saksılıklar ve heykeller gibi birbirinden güzel kent mobilyalarını üreten Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelleriyle bir araya geldi. Atölyeleri gezerek başarılı çalışmalarından dolayı personellere teşekkür eden Başkan Özyiğit, “İşlevsel, estetik, çevre ve hayvan dostu tasarımlarla Yenişehirimizi hep birlikte güzelleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri korona virüs sürecinde yaptıkları ve tüm Türkiye’de yoğun ilgi gören sosyal mesafeli oturma banklarını üretmeye devam ediyor.  Belediye atölyelerinde tepesine kuşlar için su konulabilen çok yönlü hayvan dostu saksılar, kedi evleri,  çocuklar için parklarda bulunan oyun grupları, çöp kutuları, kulübeler, heykeller ve tabelalar gibi doğal çevreyle uyumlu kent mobilyaları titizlikle üretiliyor. Yapılan çalışmalar Yenişehirli vatandaşlar tarafından da beğeniliyor. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulunarak, tatlı ikram etti.

Kaynak, marangozhane ve heykel atölyelerini gezen başkan Özyiğit, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kent mobilyalarının işlevselliğine ve estetik görünümüne dikkat ettiklerini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de kullandığımız kent mobilyaları atölyelerimizde usta eller tarafından titizlikle üretiliyor. Kent mobilyalarını üretirken yaşlılar, engelliler ve çocuklar gibi farklı grupların kullanımını dikkate alıyoruz ayrıca doğayla uyumlu olması da bizim için önemli. Sokak hayvanlarını ve kuşları da unutmuyoruz.  Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda kentimizin farklı noktalarına burada ürettiğimiz kedi evlerini yerleştiriyoruz. Çok yönlü saksılıklarımızın tepesine ise kuşlar sıcak yaz günlerinde susuz kalmasın diye su kapları yerleştirdik.  Kent mobilyalarımızın işlevsel olmasının yanında estetik görünmesine de dikkat ediyoruz. Ve bu konuda vatandaşlarımızdan çok güzel geri dönüşler alıyoruz. İşlevsel, estetik, çevre ve hayvan dostu tasarımlarla Yenişehirimizi hep birlikte güzelleştirmeye devam edeceğiz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerimize gösterdikleri başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.