Başkan Özyiğit “Virüs değil iyilik bulaşsın”

• Başkan Özyiğit “Virüs değil iyilik bulaşsın”
2021-03-04

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Yaşam Gönüllülerine kısa sürede hayata geçirdikleri birbirinden önemli sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle teşekkür belgesi verdi. İyiliğin bulaşıcı olduğunu vurgulayan Başkan Özyiğit, “Biz bir çocuğun yatağına aç girmemesi, okulundan geri kalmaması için sorumluluk almak zorundayız. Onun için kendini ülkesine adamış insanlarla projeler hayata geçiriyoruz. Virüs değil iyilik bulaşsın” dedi.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Yaşam Gönüllülerinin 2020 yılında yürüttüğü çalışmaların değerlendirildiği ve 2021 yılında gerçekleştirecek projelerin tanıtıldığı toplantıya katıldı. Yenişehir Belediyesi Akademi’de gerçekleşen toplantıda Başkan Özyiğit,  çalışmalarından dolayı gönüllülere teşekkür belgesi verdi. Türkiye’nin ve dünyanın pandemi süreci ile karşı karşıya kaldığını anımsatan Başkan Özyiğit, bu zorlu sürece toplumun tüm kesimlerinin göğüs gerdiğini söyledi.

“İyilik yapmaya, dokunmaya devam edeceğiz”

Bu dönemde yerel yönetimlere daha fazla iş düştüğünü kaydeden Başkan Özyiğit, “Biz bir çocuğun yatağına aç girmemesi, okulundan geri kalmaması için sorumluluk almak zorundayız. Bu çalışmaları tabi öz kaynaklarımızla yerine getirmemiz zaman zaman zor olabilir. Biz işte o zaman toplum için kendini adamış, ülkenin altın kalpli güzel insanlarıyla projeler hayata geçiriyoruz ve eksikleri onlarla tamamlamaya çalışıyoruz. İyilik bulaşıcıdır. Siz bir yola çıktığınızda her yerden destek gelmeye başlıyor.  Kıtalar arası destekler geliyor. Siz yeter ki iş yapın, bulaşıcı olan iyilik, gelir sizi bulur. Onun için yola çıkmaktan hiçbir zaman geri kalmayacağız, iyilik yapmaya, dokunmaya devam edeceğiz” dedi.

0-3 yaş Erken Çocukluk Eğitimi örnek oldu

Başkan Özyiğit, toplantıya ev sahipliği yapan Yenişehir Belediyesi Akademinin yürüttüğü faaliyetleri de gönüllülerle paylaştı. Başkan Özyiğit, “CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yıldırım Kaya buraya geldiğinde 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi Projesi ile ilgili yaptığımız çalışmaları kendisine sunduk. Milli Eğitim Bakanını aramıştı ve ‘burada çok güzel işler yapılıyor’ demişti. 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi çocuğun zihinsel gelişiminin yüzde 70’ini tamamlayan, Türkiye’de hiç ele alınmamış, kapağı açılmamış bir konuydu. Biz bunu Yenişehir Belediyesi olarak başlattık. O gün de Sayın Bakana bu bilgi ulaştı ve şimdi memnuniyetle gördüm ki 2023 hedefleri arasına 0-3 yaş erken çocukluk eğitimini de almışlar. Bu toplumu daha ileriye nasıl taşırız bunula ilgili mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü bir bireyin dahi dünyayı nasıl değiştireceğine tanığız. Bütün bu süreçte emeği geçen arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yenişehir Yaşam Gönüllüleri Başkanı Yasemin Öztürk de toplumun sorunlarına karşı kısmen de olsa çare olabilmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek “Bugüne kadar toplumla buluşturduğumuz projelerde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Elde ettiğimiz başarılarda hedef odaklı başarıya giden yolda güçlü bir ekip olmanın önemini bir kez daha kavradık. Projelerimizde bizlerle iş birliği içinde çalışan muhtarlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürü ayrıca bir borç bilirim.  Bizim toplantılarımızı onurlandıran ve her fırsatta bize güven duyduklarını ve talep ettiğimiz her türlü yardımı bize sunan Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit’e teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Konuşmaların ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır, başkan yardımcıları ve birim müdürleri Yenişehir Yaşam Gönüllülerine kısa sürede hayata geçirdikleri birbirinden önemli sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle teşekkür belgesi verdiler.