Başkan Özyiğit ve muhtarlardan Anıtkabir'e ziyaret

• Başkan Özyiğit ve muhtarlardan Anıtkabir'e ziyaret
2021-03-31

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Yenişehir mahalle muhtarları Anıtkabir'i ziyaret ederek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzuruna çıktı. Başkan Özyiğit, "Yenişehir Belediye Başkanı olarak muhtarlarımızla Ulu Önderimizin huzurunda bulunmak hayatımdaki en duygusal anlardan biri” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, beraberinde CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ve mahalle muhtarlarıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Özyiğit, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ardından saygı duruşunda bulunuldu. Başkan Özyiğit, daha sonra Anıtkabir Şeref Defteri’ne duygu ve düşüncelerini yazdı. Anıtkabir Şeref Defteri’ni imzalayan Başkan Özyiğit, şunları yazdı:

"Eşsiz Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Devrimlerinizin koruyucusu ve Cumhuriyetin yılmaz bekçisi bir belediye başkanı olarak büyük bir gururla manevi huzurlarınızdayım. Sizin de işaret ettiğiniz gibi aklın ve bilimin ışığında ülkemize ve halkımıza şerefle hizmet vermekteyiz. Büyük Atatürk, mutlulukla ifade etmek isterim ki bir asır önce ifade ettiğiniz sözleriniz bilimle hiçbir zaman ters düşmedi. Umutlarımızı besleyen azminiz ve kararlılığınızla; açtığınız yolda,  ilkelerinizi rehber edinerek uygar ve çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya devam edeceğiz.  Kurucusu olduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri, Yenişehir İlçe Başkanı ve Yenişehir mahalle muhtarlarımızla sizi saygı, özlem ve minnetle anıyoruz."