Başkan Özyiğit “Türkiye’deki en güzel ve en özel kreşi yapacağız”

• Başkan Özyiğit “Türkiye’deki en güzel ve en özel kreşi yapacağız”

Hayata geçirdiği projelerle Mersin’e değer katmaya devam eden Yenişehir Belediyesi şimdi de Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasına uygun Kreş ve Gündüz Bakımevi yapıyor. Projeyi kısa sürede tamamlayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Türkiye’deki en güzel ve en özel kreşi yapacağız.” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, İçel TV’de yayınlanan Seda İlgi’nin hazırlayıp sunduğu Gündem Programı’na konuk oldu. Başkan Özyiğit, bir yandan korona virüs salgını ile yoğun olarak mücadele ettiklerini diğer yandan de proje üretmeye devam ettiklerini ifade etti.

Başkan Özyiğit, “Yenişehirimize şimdiden hayırlı olsun”

Canlı olarak yayınlanan programda Yenişehirlilere kreş müjdesi veren Başkan Özyiğit, “Hazırladığımız Kreş ve Gündüz Bakımevi Projesi, çevre ile son derece uyumlu, temiz enerjinin kullanıldığı, LEED sertifikalı bir proje olacak.  Bu sertifika enerji ve çevre dostu projelere veriliyor. LEED sertifikalı projeler enerji, su ve doğalgaz kaynakları tasarrufu sağlar. Projemizde daha az atık üretecek ve insan sağlını destekleyecek.  En üst seviyeden sertifikayı almak istiyoruz. Amacımız örnek bir kreş oluşturmak. Kreşimizde temiz enerji kullanacağız, ayrıca malzemelerimiz geri dönüşümlü olacak. Biz Yenişehir Belediyesi olarak yaptığımız tüm projelerde kaliteye önem veriyoruz ve hiçbir zaman geçiştirme iş yapmadık. Projemizi hazırlandık, bir bağışçımız da var. Projeyi tek katlı olacak şekilde yapacağız. Kreşlerin katlı olması çocuklarımız için risk oluşturabiliyor. Kreşimizin ortasında bahçe avlu olacak, çocuklarımız güvenle bu avluda yeşillikler içerisinde vakit geçirebilecek. Ve yine kreş alanımızda çocuklarımıza yönelik hobi bahçesi olacak. Bu bahçemizde çocuklarımız kendileri ürün ekip biçebilecek. Doğa ile iç içe olacaklar. Yenişehirimize şimdiden hayırlı olsun.”ifadelerini kullandı.

Yenişehir Halk Kart dağıtımı başlıyor

İhtiyaç sahiplerine hafta içerisinde Yenişehir Halk Kartı dağıtmaya başlayacaklarını aktaran Başkan Özyiğit, “Çalışmalarımız tamamlandı, bu hafta içerisinde Yenişehir Halk Kartı 400 ihtiyaç sahibi aileye dağıtmış olacağız. Kartlarda nakit yüklü olacak, kart sahipleri sadece Yenişehir esnafından alış veriş yapılacak. Esnafımız da alışverişlerde yüzde dörtlük bir indirimle projeye katkı sağlıyor.  Dolayısıyla bu bir Yenişehir dayanışmasıdır. Yenişehir Belediyesinin bütçesi halkındır. Ve biz de her yıl bu bütçenin yüzde birini vatandaşlarımıza dağıtacağız.” şeklinde konuştu.

Yenişehir TV ile sanat ve spor kursları devam ediyor

Spor ve sanat kurslarına Yenişehir TV üzerinden devam ettiklerini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit “Yenişehir TV’yi kurduk. Tenis, plates, yoga, zumba gibi spor ve drama gibi sanat kurslarımız, bunun yanında söyleşiler de şuan Yenişehir TV üzerinden halkımıza ulaşıyor. Kültür, sanat ve spor merkezlerimizi korona virüs nedeniyle kapatmak zorunda kaldık. Ama eğitimlerimize kurduğumuz Yenişehir TV üzerinden devam ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlar yapıyoruz. Vatandaşlarımız bu kursları takip etsinler çok faydalı olduğunu görecekler.” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yeni bir uygulama başlatacaklarını evlere kitap servisine başlayacaklarını da kaydetti.   Başkan Özyiğit, “Kütüphanemizin sağlıklı hizmet verebilmesi için talep eden vatandaşlarımıza istedikleri kitapları Yenişehir Belediyesi olarak evlerine götüreceğiz. Aynı zamanda kitapları da dezenfekte edeceğiz. Kitapları dezenfekte eden bir cihazı satın aldık. Vatandaşlarımızın hijyen konusunda da hiçbir endişesi olmasın.  Evlere kitap servislerine başlayacağız.” dedi.