Başkan Özyiğit, ÇBK’yı yalnız bırakmıyor

• Başkan Özyiğit, Çbk’yı Yalnız Bırakmıyor
2020-11-02

Spora verdiği destekle geleceğin sporcularına ilham veren ve daima yanlarında olan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin’i Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ve geçtiğimiz yıl ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nı yalnız bırakmıyor. Başkan Özyiğit, adım adım şampiyonluğa yürüyen ÇBK Yenişehir Belediyesinin maçlarını stattan izleyerek, takıma destek veriyor.

Düzenlediği ve destek verdiği spor organizasyonlarıyla adından söz ettiren ve vatandaşları spora teşvik etmek için çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Yenişehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl kadın basketbolunun önemli kulüplerinden, Mersin temsilcisi Çukurova Basketbola Kulübü’ne isim sponsoru olmuştu. Ligin başlamasıyla birlikte Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de takımın maçlarını izleyerek, oyunculara ve takıma destek olmaya devam ediyor.

Özyiğit, “Tüm kalbimizle ve gücümüzle yanlarındayız”

Başkan Özyiğit, son olarak Servet Tazegül Spor Salonu’nda ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin,  İzmit Belediyespor’u 72-67’lik skorla yendiği maçı tribünden izledi. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçın devre arasında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi bugün oldukça çekişmeli geçen ilk yarıdan sonra 47-32 önde. Rakibimiz kardeş belediyemiz ve sosyal demokrat bir belediye olan İzmit Belediyesi, gerçekten de kardeş takım diyebileceğimiz bir takımımız. Maç centilmence ve dostlukla geçiyor ve en büyük mutluluğumuz o.  İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e gönderdiği nazik hediyelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Umut ediyorum ki takımımız bu sene playoffa kalacak ve kentimizi Türkiye’de ve Avrupa’da en üst seviyede temsil edecek. Tüm kalbimizle ve gücümüzle yanlarındayız. İnşallah seyirci anlamında da bir serbestlik geldiğinde bu salon dolup taşacak. Ve pandemi sonrasında çok daha keyifli maçlar yaşayacağız.” dedi.

Özyiğit, “Geleceğin milli takımı buradan, Mersin’den çıkacak”

Yenişehir’in çok iyi bir spor altyapısı olduğunu ve geleceğin kadın basketbolcularının Mersin’den çıkacağına inandıklarını ifade eden Başkan Özyiğit, “Takıma baktığınızda çok fazla yabancısı yok. Geleceğin milli takımı buradan, Mersin’den çıkacak. Farklı yaş kategorilerinde yetişen çocuklarımız var. Ve bu çocuklar yetiştiğinde Mersin’i besleyecekler. Kadın basketbolunda farklı kategorilerdeki milli takımlara en fazla sporcu verecek il Mersin olacak. Çok iyi bir altyapımız var ve bu altyapıya güveniyoruz. Yöneticilerimiz son derece idealist ve başarıyı hedeflemiş insanlar. Geleceğin kadın basketbolcuları Mersin’den çıkacak, buna inanıyoruz. Takımımıza destek olmamız gerekiyor. Bizim burada olmamız onlara enerji veriyor.” şeklinde konuştu.

Adalıoğlu, “Bu yıl güçlü bir kadro oluşturduk”

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Kulübü Başkanı Ali Adalıoğlu ise Başkan Özyiğit’in maçları izlemesinin ve kendilerini yalnız bırakmamasının önemli olduğunu vurguladı.  Adalıoğlu, “Geçen yıldan bu yana Çukurova Basketbol Kulübü, Yenişehir Belediyesi sponsorluğunda maçlarına devam ediyor. Bu yıl güçlü bir kadro oluşturduk. Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit’in bizi yalnız bırakmayarak, buraya gelmesi ve maçları izlemesi moral açısından bizim için önemli. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi olarak bu yıl playofflara üst sıralardan katılacağımızı ve final oynayacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.