2. Yenişehir Triatlonu'nun yarış programı ve parkurları belli oldu

• 2. Yenişehir Triatlonu'nun yarış programı ve parkurları belli oldu
2021-03-26

2. Yenişehir Triatlonu’nun yarış programı ve parkurları belli oldu

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle yapılacak olan 2. Yenişehir Triatlonu’nun yarış programı ve parkurları belli oldu.  2.Yenişehir Triatlonu’na katılacak sporcular olimpik kategoride 1500 metre kulaç atacak, 40 kilometre pedal çevirecek, 10 kilometre koşacak.

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 2.Yenişehir Triatlonu programı ve parkuru belli oldu.  2. Yenişehir Triatlonu kayıtları 3 Nisan Cumartesi günü 14.00-17.50 saatleri arasında Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Saat 18.00’de katılımcı sporcularla teknik toplantı çevrimiçi olarak yapılacak. 4 Nisan Pazar günü koşulacak triatlonun başlangıç noktası Fenerbahçe Meydanı olacak. Genç erkekler 09.00’da, genç kadınlar 09.05’te, paratriatlonlar 09.10’da yarışa başlayacak.

Elitler erkekler 11.30’da, elitler kadınlar 11.33’te, yaş grupları (Rolling start) 11.40’ta yarışa başlayacak. Standart mesafe cut off 15.00’de başlayacak. Tüm kategoriler için ödül töreni saat 16.00’da yapılacak.

2. Yenişehir Triatlonuna katılan sporcular Fenerbahçe Meydanı’nda ilk olarak denize girerek yüzme aşamasını tamamlayacak. Olimpik kategoride 1500 metre, sprint kategoride 750 metre yüzecek olan sporcular kıyıya çıkar çıkmaz değişim alanına gelecek ve bisiklete binecek. Olimpik kategoride 40 kilometre, sprint kategoride 20 kilometre pedal çevirecek olan sporcular bu mesafeyi Adnan Menderes Bulvarı’nda tur atarak tamamlayacak.  Triatlonun son aşamasında sporcular olimpik kategoride 10 kilometre, sprint kategoride 5 kilometre koşarak yarışı tamamlayacak.