2. Ata’yı Anma Spor Yarışmaları’na yoğun ilgi

• 2. Ata’yı Anma Spor Yarışmaları’na yoğun ilgi
2020-11-14

Mersin Yenişehir Belediyesinin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği 2. Ata’yı Anma Spor Yarışmaları yapıldı. Yenişehir Kros Parkuru’nda düzenlenen kros koşu yarışmaları ve bisiklet yarışmalarına farklı yaş kategorilerinde çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Yenişehir Belediyesi bu yıl ikincisini düzenlediği Ata’yı Anma Spor Yarışmaları’na Yenişehirliler yoğun ilgi gösterdi. Bu kapsamda iki kategoride okullar arası kros yarışı ve sekiz kategoride bisiklet yarışmaları düzenlendi. Yarışmalara katılan ve dereceye giren sporcular madalya ve ödüllerini Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in elinden aldı.

Gençlerin sporcu, saygılı ve ahlaklı bireyler olarak yetişmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “2. Ata’yı Anma Spor Yarışmaları’nın yapıldığı bir gündeyiz. Yarışmalar özel olarak hazırladığımız kros parkurunda düzenleniyor, geçen yıl ilkini yapmıştık. Bugün 194 sporcumuz atletizmde yarıştı ve temiz bir mücadele oldu. Burada en önemli şey yarışmak, bu alanda gelecek vadeden sporcularımız da yarıştı.  Sporcularımız bizi mutlu ettiler, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözlerinden hareketle gençlerimizim hem sporcu olması hem de saygılı ve ahlaklı bireyler olarak yetişmeleri bizim için çok önemli.  Dolayısıyla vatandaşlarımızı burada görmek ve bu yarışmalara katılmaları bizi mutlu ediyor ve bu faaliyetlerimizi de sürdüreceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını anma konusunda devamlılığımız olacak. Parkurumuz Mersin’de kros alanında hem atletizm hem de bisiklet sporunda yarış yapılabilecek tek parkur. Tabi burası kentin içinde kalmış biz yer. Mülkiyetinin tamamı belediye olarak bizde olmayabilir ama burayı kazanmaya çalışacağız, biraz daha kuzeyde bulunan bir kamu arazisinin tahsisi konusunda da bir talebimiz olacak. Ve burayı geleceğe hazırlayacağız. Yarışmalara katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

2. Ata’yı Anma Spor Yarışmaları kapsamında son olarak Yenişehir Belediyesi Ata Tenis Tesisleri’nde tenis turnuvası yapılacak.