Prag’da Türk bayrağına karşı çirkin tavır

• Prag’da Türk bayrağına karşı çirkin tavır
2023-04-14

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımı Çek Cumhuriyeti’nde oynadığı Euroleague Women yarı final maçını kazanarak, tarihi bir başarıya imza attı. Maçın ardından ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları galibiyet sevincini taraftarıyla yaşarken, tribünlerden kendilerine Türk bayrağı uzatıldı. Ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak isteyen oyuncular sahada çirkin bir tavırla karşı karşıya kaldı. Bir saha görevlisi oyuncuların elinden Türk bayrağını aldı. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları bunun üzerine formalarındaki Türk bayrağını göstererek, duruma tepki gösterdi.

Takıma destek vermek için Çek Cumhuriyeti’ndeki maça giden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Şanlı Türk bayrağımızı sahaya almadılar ama ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin kahraman yıldızları formalarındaki Türk bayrağıyla göğsümüzü kabarttı. Sizlerle gurur duyuyorum kızlar.”