Yenişehir Belediyesinden üniversite adaylarına deneme sınavı

• Yenişehir Belediyesinden üniversite adaylarına deneme sınavı
2020-06-17

Online YKS deneme sınavı başvuruları başladı

Yenişehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)'na hazırlanan öğrenciler için ücretsiz online deneme sınavı düzenliyor. 22 Haziran Pazartesi günü yapılacak deneme sınavı için son başvuru tarihi 19 Haziran. Başvurular ise https://yenisehir.bel.tr/tr/yks web adresi üzerinden kolaylıkla yapılabilecek.

Yenişehir Belediyesi, 27-28 Haziran'da YKS’ye girecek üniversite adaylarına, sınav öncesi eksikliklerini tespit etme ve tamamlama fırsatı sunuyor. Korona virüsü nedeniyle sınavlara evlerinde hazırlanmak zorunda kalan öğrencilere destek veren Yenişehir Belediyesi,  online deneme sınavlarıyla öğrencileri sınav tecrübesiyle buluşturuyor.

Kişiye özel eksiklik listeleri oluşturulacak

Yenişehir Belediyesi tarafından yapılacak online YKS denemesinin TYT (Temel Yeterlilik Testi) oturumu saat 10.00’da, AYT (Alan Yeterlilik Testi) oturumu ise 14.00’te başlayacak. Sınav esnasında oluşabilecek teknik sorunlara karşı öğrenciler 0324 327 46 40 numaralı çağrı hattını arayarak, yardım isteyebilecek. Sınav sonuçları ve analizlerle kişiye özel eksik konu listeleri öğrencilerin mail adreslerine gönderilecek.

Yenişehir Belediyesi öğrencileri yalnız bırakmadı

Sınav yaklaşırken öğrencilerin kalan zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini amaçladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, düzenledikleri deneme sınavlarıyla öğrencilerin gelecek yaşamlarına katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Korona virüs nedeniyle evlerinde kalan ve sınav stresiyle baş etmekte zorluk çeken öğrenciler için belediye bünyesindeki psikologların daima telefon başında beklediğini aktaran Başkan Özyiğit, bu süreçte öğrencilere psikolojik danışmanlık desteği verdiklerini de kaydetti.

Yenişehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde ise 8. sınıflar için online LGS deneme sınavı düzenlemişti.