Yenişehir Belediyesi Emekli Öğretmenleri unutmadı.

• Yenişehir Belediyesi Emekli Öğretmenleri unutmadı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla emekli öğretmenlerle bir araya geldi. Yenişehir Kent Konseyi Binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de katıldı. Başkan Özyiğit yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetin temel ilkelerinin yürümesi için çaba sarf etmiş, aramızda olmayan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, aramızda olanları ise saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konuşmasında belediye olarak eğitime verdikleri önemi vurgulayan Özyiğit, önümüzdeki günlerde Yenişehir Belediyesi Akademi’nin açılışını gerçekleştireceklerini söyledi. Özellikle 0-3 yaş arasına önemli yatırımlar yapacaklarını vurgulayan Başkan Özyiğit, her çocuğun bir spor branşındayada bir sanat dalında eğitim alması sağlanırken, mutlaka birde yabancı dil öğrenmesininteşvik edileceğini söyledi. Özyiğit, “Eğer çocukta zihinsel bir sorun var ise bunu 0-3 yaş arasında yakalamak ve müdahale etmek önemli. Eğer bu yaş aralığında sorun yakalanırsa tedaviye yanıt verme oranı daha yüksek oluyor. Bu nedenle Yenişehir Belediyesi Akademi’de bu taramayı yapacağız” dedi.

Yenişehir Belediyesi bünyesinde çeşitli branşlarda spor okulları açtıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Abdullah Özyiğit, bu okullara beklediklerinin üzerinde bir ilgi olduğunu ifade etti. Başkan Abdullah Özyiğit, “Spor okullarımıza en fazla talep jimnastik alanı için geldi. Bu da bizi memnun etti. Tenise de yoğun bir ilgi var. Amacımız amatör alanlara, çocuklara destek olmak. Profesyonel alana pek girmek istemiyoruz. Çünkü o alan paranın çok harcandığı ama geri dönüşün tabana yansımadığı bir alan. Onun için amatör sporlara, amatör sporculara destek vereceğiz. Geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Belediye bünyesinde açılacak kütüphane, kreş, ve benzeri eğitim alanların da emekli öğretmenlerin bilgi, birikim ve deneyimlerinde mutlaka yararlanmak istediklerini de sözlerine ekleyen Özyiğit, “Görev henüz bitmemiştir. Yapacak çok iş vardır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine yükseltmevasiyetini yerine getirme sorumluluğu hepimizin sırtındadır, omuzlarındadır.  Lütfen bizden ilginizi, emeğinizi esirgemeyin” dedi.

Başkan Özyiğit, konuşmasının ardından emekli öğretmenlere turunç fidanı ve çeşitli hediyeler takdim etti.