Yenişehir Belediyesinden okullarda LGS dezenfeksiyonu

• Yenişehir Belediyesinden okullarda LGS dezenfeksiyonu
2020-06-19

Yenişehir Belediyesi, 20 Haziran Cumartesi(yarın) günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde ilçe genelinde sınav merkezi olarak belirlenen okullarda dezenfeksiyon çalışması yaptı. Öğrencilerin ve sınav görevlilerinin sağlığı için okulları detaylı bir şekilde dezenfekte eden Yenişehir Belediyesi öğrencilerin daha hijyenik bir ortamda sınava girmelerini sağlıyor.

Korona virüs salgını nedeniyle ertelenen Liselere Geçiş Sınavı bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Pandemi sürecinde etkili bir mücadele yürüten Yenişehir Belediyesi dezenfeksiyon ekipleri, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatıyla sınav merkezi olarak belirlenen okullarda dezenfekte çalışması yaptı. Okullardaki sıralar, masalar, kapı kolları, sınıflar, koridorlar, lavabolar ile okulların her noktası titizlikle sterilize edildi. Yenişehir Belediyesi bu çalışmasıyla aynı zamanda velilerin hijyen konusundaki endişelerini de azaltıyor.

Başkan Özyiğit, öğrencilere başarılar diledi

Öğrencilerin ve sınav görevlilerinin sağlığını korumak için tedbirlerini aldıklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sınav merkezi olarak belirlenen tüm okullarda dezenfeksiyon işlemi yaptıklarını söyledi. Başkan Özyiğit, “Çocuklarımızı ve sınavda görev alacak vatandaşlarımızı korona virüsünden korumak amacıyla ilçemizdeki okulları insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla detaylıca dezenfekte ettik. Bu süreci de uyarıları dikkate alarak ve tedbiri elden bırakmayarak sağlıklı bir şekilde geride bırakacağız yeter ki maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim. Yarın sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.