Mahalleli Sordu, Başkan Özyiğit Yanıtladı

• Mahalleli Sordu, Başkan Özyiğit Yanıtladı
2019-05-29

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 30 yıl boyunca eczacılık yaptığı Güvenevler Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. Başkan Özyiğit mahallelilere 'belediyeden neler beklediklerini' sordu. Mahalle sakinleri de Başkan Özyiğit'e, 'Siz de bizim mahalledensiniz. Siz belediyeden ne beklerdiniz' diye sorunca Özyiğit şöyle yanıt verdi: "Doğru, adil yönetsin. Çevreye ve birlikte yaşadığımız canlılara duyarlı olsun. Bu kentin her kuruşunu kent için harcasın. Halkla birlikte yönetsin, halka sormadan hiçbir şey yapmasın."

Yenişehir Belediyesi, stratejik planın hazırlanması sürecinde vatandaşların görüşlerini ve önerileri almak amacıyla düzenlediği mahalle toplantılarına devam ediyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de, katılımcı belediyeciliğe örnek olan bu toplantılara başından beri aktif olarak katılıyor.  Bugüne kadar birçok mahallede vatandaşlarla buluşan Başkan Özyiğit, son olarak, 30 yıl boyunca eczacılık yaptığı Güvenevler Mahallesi'ndeki toplantıya katıldı.

Mahalle sakinlerine, seçimlerde verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Başkan Özyiğit, "Seçimleri kazandık, şimdi sıra iş yapmaya geldi. Seçim öncesindeki vaatlerimizin hiçbirini bir oy fazla alalım diye söylemedik. Yapabileceğimiz, yapmak istediğimiz, yapmayı amaçladığımız işler olarak ifade ettik. Sizlerden de 'Yenişehir benden sorulur' demenizi istiyoruz. Yenişehir'in gerçek sahibi olduğunuzu ifade edin. Onun için bu toplantılar, bu kürsü çok önemli. Stratejik planla ilgili olarak sarf ettiğiniz her cümle kayıt altına alınıyor. Söylediğiniz, talep ettiğiniz her şey stratejik planda dikkate alınacak. Onun için gelip burada söylemeniz ya da yazıp sandığa atmanız önemli" dedi.

'YAPIP BİR SENE SONRA YIKMAK BİZİM VİCDANIMIZA SIĞMAZ'

Toplantıya katılan bir vatandaşın, Alanya Sokağı için  düzenleme istemesi üzerine Başkan Abdullah Özyiğit, "Alanya Sokağı'nın yanı sıra bütün sokaklarımızın elden geçirilmesi, düzenlenmesi gerekiyor. Yapıp bir sene sonra yıkmak bizim de vicdanımıza sığmaz, siz de böyle bir şeyi kabul etmezsiniz, böyle bir şey sizin vicdanınıza da sığmaz. Amacımız çalışmaları bir kere yapıp tam yapmak. Alanya Sokağı diğer sokak ve caddelere göre daha hareketli, daha kalabalık bir sokak.  Alanya Sokağı'nın bundan sonra daha düzenli olmasını diliyorum. Esnaf bizim esnafımız ama herkes birbirinin hakkına, hukukuna saygı duyacak. Mahalleli esnafın halinden anlayacak, esnaf da mahallelinin halinden anlayacak" ifadelerini kullandı.

BİR MAHALLELİ OLARAK BELEDİYEDEN NE BEKLEDİĞİNİ ANLATTI

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Güvenevler Mahallesi'ndeki toplantıda, vatandaşların sorularını da yanıtladı.

Bir vatandaşın, 'Siz de bizim mahalledensiniz. Siz belediyeden ne beklerdiniz' şeklindeki sorusu üzerine Başkan Özyiğit şunları söyledi: "Doğru, adil yönetsin, çevreye ve canlılara duyarlı olsun. Bu kentin her kuruşunu kent için yönetsin. Halkla birlikte yönetsin, halka sormadan hiçbir şey yapmasın."

YENİŞEHİR'DE MAHALLE TOPLANTILARI NEDEN YAPILIYOR

Yenişehir Belediyesi'nin stratejik planının hazırlanması süreci kapsamında düzenlediği mahalle toplantılarında vatandaşlar mahalleleriyle, sokaklarıyla ilgili sorunlarını ve taleplerini anlatma olanağı buluyor. Vatandaşların konuşmaları belediye görevlileri tarafından kayıt altına alınıyor. Toplantılarda ayrıca sandık da kuruluyor ve vatandaşlar görüş ve önerilerini yazdıkları kağıtları sandığa atıyor. Toplantılardan elde edilen veriler, stratejik planın hazırlanması sürecinde kullanılmak üzere ilgili birimlerde toplanıyor.