Erken çocukluk eğitiminde ilk dönem tamamlandı

• Erken çocukluk eğitiminde ilk dönem tamamlandı

Yenişehir Belediyesinin 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi Projesi kapsamında verdiği aile eğitimlerinin ilk dönemi tamamlandı. Yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde verilen eğitimler pandemi nedeniyle sadece uzaktan çevrimiçi eğitimle devam ediyordu. Eğitimlerin ilk döneminde üç ayrı grupta 44 aile eğitim aldı. Bir sonraki eğitim dönemi ise Eylül ayında başlayacak.

‘Her Aile Bir Okuldur’ sloganıyla hayata geçirdiği projede Yenişehir Belediyesi,  erken çocukluk dönemi gelişim sürecine; 0-3 yaş aile eğitimi, 0-3 yaş çocuk gelişim değerlendirme uygulamaları ve 0- 3 yaş gelişimine yönelik bebek kütüphanesiyle katkıda bulunuyor. Çocuklarda gelişimsel sorunların erken dönemde belirlenmesi, erken tedavi, eğitimlerle çocuklara ve ailelere daha fazla destek sunan Yenişehir Belediyesi, sağlıklı nesillerin yetişmesi için eğitim yaşını sıfıra indirdi.  Projede ailelere yetişkin eğitimi, okul öncesi eğitim, yeni doğan temel eğitimi ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık eğitimleri alanında uzman akademisyenler tarafından veriliyor. Yenişehir Belediyesi projeyi Marmara Üniversitesi iş birliğiyle sürdürüyor.

Başkan Özyiğit’ten ailelere başvuru çağrısı

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, proje kapsamında verilen eğitimleri yakından takip ederek, eğitim alan ailelerle sık sık görüştü. Ailelerin eğitimlerden memnun kaldıklarını söyleyen Başkan Özyiğit, “Türkiye’de ilk olarak Yenişehir’de hayata geçirdiğimiz 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi Projesi kapsamında verdiğimiz ilk dönem eğitimlerini tamamladık. Korona virüsüne rağmen 44 aileye online eğitim verdik. Umuyoruz ki korona virüsünü tamamen yeneriz ve Eylül ayında başlayacak eğitimlerimizi planladığımız gibi yüz yüze veririz. Ancak en ufak bir risk varsa eğitimlere  yine online olarak devam edeceğiz çünkü vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden daha önemli.  Eğitimlere katılan ailelerle yaptığımız görüşmelerde ailelerin eğitimlerden çok memnun kaldıklarını gördük. Bizim bu projedeki hedefimiz çocuklarımızın gelişimine katkı sunmak ve olumlu geri dönüşler alıyoruz bu da bizi mutlu ediyor.” dedi. Eğitimleri veren Marmara Üniversitesi akademisyenlerine ve Yenişehir Belediyesi Akademi çalışanlarına teşekkür eden Başkan Özyiğit, yeni dönemde tüm aileleri eğitim almak üzere başvuru yapmaya çağırdı.

Eylül ayında başlayacak yeni dönem eğitimlerine katılmak isteyen aileler 0324 327 46 40 numaralı çağrı hattını arayarak veya Yenişehir Belediyesi Akademi’ye giderek başvuruda bulunabiliyor.