Her Alanda Örgütlülük Çok Önemli

• Her Alanda Örgütlülük Çok Önemli
2019-05-01

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde işçilerle birlikte alanlara indi. Başkan Özyiğit, hayatın her alanında örgütlülüğün çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bugün her zamankinden daha fazla bir katılımla 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Bunun Mart’ın sonunda gelen bir enerji olduğunu düşünüyorum” dedi.

Mersin’de yapılan 1Mayıs kutlamaları, eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde saat 16.00’dan itibaren işçi ve memur sendikaları, siyasi partiler ve derneklerin kortejlerini oluşturmasıyla başladı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kortejlerin oluşturulduğu esnada vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar, Özyiğit ile adeta fotoğraf çektirme yarışına girdiler.

Kortejlerin oluşturulmasının ardından İnönü Bulvarını takip ederek Cumhuriyet Alanına doğru yürüyüşe geçildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) pankartının arkasında yürüdü.

CHP kortejinde, Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin milletvekilleri Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır, Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve çok sayıda partili yer aldı.

Yürüyüş esnasında gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Her alanda örgütlülük çok önemli. Bugün burada işçilerimizle birlikte alanlardayız. Görüyoruz ki bugün her zamankinden daha fazla bir katılımla 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Bunun Mart’ın sonunda gelen bir enerji olduğunu düşünüyorum. Halkın umutlarının yeşerdiğini görüyorum. Yaşasın emekçilerin dayanışması diyor, bütün emek dünyasının işçi bayramını kutluyorum” dedi.

Sendika, siyasi parti ve dernek kortejlerinin Cumhuriyet Alanı’na ulaşmasının ardından Tertip Komitesi adına hazırlanan 1 Mayıs bildirisini DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy okudu. Göksoy konuşmasına, “Selam olsun bu memleketin gerçek sahiplerine, işçilere, emekçilere, selam olsun iş, adalet, özgürlük için bu ülkenin 1 Mayıs meydanlarında buluşanlara” ifadelerini kullanarak başladı.

Tertip komitesini oluşturan sendikaların yaptığı açıklamaların ardından, Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mustafa Özarslan konseri başladı. Özarslan konserinde ‘Dadaloğlu’, ‘Bilmem şu feleğin bende nesi var’, ‘Delilo’ gibi sevilen türkü ve halayları seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konserde alanda bulunanlar halaylar eşliğinde doyasıya eğlendi.